Ka vetëm një rrugëzgjidhjeAkademik Prof.dr. Eshref Ymeri,Ph.D


Në kushtet e reja që janë krijuar në vend, pas ngritjes së studentëve të universiteteve në protesta të fuqishme kundër një sistemi arsimor të degraduar fund e krye, kundër një reforme arsimore të dështuar, kundër varfërimit të pandalshëm të rinisë studentore përmes tarifave të larta, kundër korrupsionit të disa pedagogëve faqezinj që rrjepin studentët, me siguri që edhe shtresat e gjera të qytetarëve shqiptarë nuk mund të rrinë pa reaguar kundër çmimit të lartë të karburantit, kundër çmimit të lartë të energjisë elektrike, kundër rritjes së taksave, të cilat ndikojnë drejtpërsëdrejti në varfërimine tyre dhe çojnë në falimentimin e shumë bizneseve në mbarë vendin.
       Pushteti i të ashtuquajturës “Rilindje”, rezultoi pushtet i “Rivdekjes” ekonomikepër shumicën dërrmuese të popullit shqiptar. Dhe fajtori kryesor i “Rivdekjes” ekonomiketë kësaj shumice, pa dyshim, është kryeministri Rama, i cili ka përqendruar të gjitha pushtetet në duart e veta dhe, përmes ligjit zgjedhor, të aprovuar që në vitin 2008, deputetët socialistë i ka katandisur në kukulla, në gur shahu, çka ka sjellë si pasojë që shumica parlamentare të shndërrohet në një vegël të verbër, në një turmë kokulur që zbaton vetëm tekat e tij.
       Pasojat e politikës ekonomike të“Rilindjes” socialiste që prej shtatorit të vitit 2013 dhe deri tani, janë me të vërtetë katastrofike. I vetmi “sukses” i një politike të tillë, është vetëm kanabizimi i vendit. Dëshmia më shembullore e dështimit të kësaj politike,është braktisja e vendit prej qindra e qindra mijë qytetarëve, të cilët kanë marrë rrugët e botës. Një politikë e tillë u ka shërbyer vetëm interesave personale të kryeministrit Rama dhe një grushti oligarkësh rreth tij dhe nuk mund të vlerësohet ndryshe, përveçse si politikë antikombëtare.
       Me qëllim që gjendja të mos rëndohet edhe shumë më tepër, në këndvështrimin tim, ka vetëm një rrugëzgjidhje: kryeministri Rama të pranojë dështimin burrërisht dhe të japë dorëheqjen, në mënyrë që të krijohet një qeveri teknike, e cila duhet të plotësojë të gjitha kërkesat e lëvizjes studentore dhe të përgatitë truallin për zgjedhje të parakohshme. Këto pesë vjet vërtetuan në praktikë se kryeministri Rama nuk ka aftësi qeverisëse. Kjo për arsye se ai nuk e njeh absolutisht artin e komunikimit me njerëzit dhe aq më tepër me studentët.
       Në bindjen time, populli shqiptar ka nevojë për daljen në skenë të një tjetër formacioni politik me vetëdije të lartë kombëtare, që të ndërtojë një tjetër politikë ekonomike në të mirë të interesave jetësore të rinisë studentore dhe të mbarë qytetarëve dhe të vendosë në vend autoritetin e shtetit tonë, autoritet që partitë politike që kanë qeverisur gjatë këtyre 28 vjetëve, e kanë nëpërkëmbur keq, sidomos në marrëdhëniet me shtetin grek, i cili Shqipërinë e vlerëson si një vend pa zot, sidomos pas ngjarjes në Bularat.
       Tiranë, 10 dhjetor 2018
-------------------------
       Reagime

---------- Forwarded message ---------
From: Hafiz <hafizshala@aol.com>
Date: Mon, Dec 10, 2018 at 1:45 PM
Subject: Ka vetëm një rrugëzgjidhje - Bota Sot
To:
ymerieshref@gmail.com

Shume i respektuari Profesor,
Une dote thosha: ja,nji udhezim,thirrje dhe perkrahje per studentet shqiptar qe gjithnji kur e deshi vendi,kur deshtoje klasa politike,kur e katandisen vendin dhe kur jau mjegulluan shoresen deri ne zhberje,tani linde shoresa per ta dhe Shqioerine.
Pergezime per kete shkrim edukativ,nxites kah e mbara dhe vleresim i gjenerates se re e neperkembur nga mbeturinat enveriane dhe korruptive.
Nji intelektual i ndershem i sinqerte dhe i guximshem per ta thene teverteten,eshte gjithmone i mireseardhur dhe me se i nevojshem.
Pershendetje,
Hafiz Shala 
New York
10 dhjetor 2018.

---------- Forwarded message ---------
From: Eshref Ymeri <ymerieshref@gmail.com>
Date: Wed, Dec 121 2018 at 9:03 AM
Subject: Re: Ka vetëm një rrugëzgjidhje - Bota Sot
To: Hafiz <hafizshala@aol.com>

I dashur Hafiz,
Më lejoni t'ju përcjell falënderimet e mia të përzemërta dhe mirënjohjen time të thellë për mbështetjen tuaj.
Ju uroj shëndet dhe mbarësi familjare.
Eshrefi
Tiranë, 11 dhjetor 2018

Fjala e Lirë
Dhimbja e madhe Popull on 11/12/2018  01:23:43
       Kryefjalë e tërë këtij shkrimi të të nderuarit prof.dr. Eshref Ymeri janë frazat e fundit të përmbylljes:
       “…të vendosë në vend autoritetin e shtetit tonë, autoritet që partitë politike që kanë qeverisur gjatë këtyre 28 vjetëve, e kanë nëpërkëmbur keq, sidomos në marrëdhëniet me shtetin grek, i cili Shqipërinë e vlerëson si një vend pa zot, sidomos pas ngjarjes në Bularat.
       Vërtet, kjo është kryefjala e këtij shkrimi, pas çështjes së studentëve që fatkeqësisht shfrytëzohet nga partitë politike.
       Dhimbja e madhe popull

Fjala e Lirë
                I dashur Dhimbja e madhe Populli on,
       Ju falënderoj nga zemra për formimin tuaj prej nacionalisti të shkëlqyer, rezultat i edukatës shembullore atdhetare që keni marrë në familjen tuaj të nderuar. Por, ju lutem, prezantojuni lexuesit me emrin dhe me mbiemrin tuaj se ju, me reagimin tuaj ndaj artikullit tim, nuk po bëni ndonjë krim. Ju pohoni vetëm një të vërtetë. Megjithatë, dëshiroj të theksoj se në qoftë se jetoni dhe punoni në Greqi, ju kuptoj plotësisht që prezantoheni me pseudonim. Sepse Greqia ka qenë, është dhe do të jetë vazhdimisht një vend racist në qëndrimin ndaj shqiptarëve, për faj të klasës politike shqiptare, të kësaj klase mercenare, servile të shtetit grek dhe të kishës shoviniste gtreke, të kësaj klase tradhtare të interesave tona kombëtare.
       Me respekt dhe mirënjohje.
       Eshref Ymeri
       Tiranë, 12 dhjetor 2018
Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)