Drejtori i Zyrës serbe për Kosovën, Marko Gjuriç:: Rezoluta për gjenocidin serb në Kosovë, “aventurë politike”

Rezultate imazhesh për marko gjuriq kur eshte burgosur nga policia


Drejtori i Zyrës serbe për Kosovën, Marko Gjuriç, ka deklaruar se propozimi i  deputetëve të Kosovës që Parlamenti kosovar të miratojë një rezolutë për gjenocidin e Serbisë mbi shqiptarët, është një “aventurë politike” dhe “hedhje e kripës mbi plagën”.“Kemi përshtypjen se bëhet fjalë për një aventurë politike të njerëzve të cilët e kanë ndërgjegjen e papastër për shkak të rolit të tyre në ndodhitë luftarake në fund të viteve ’90. 

Rezultate imazhesh për gjenocidi serb ne kosove


E dimë se një pjesë e establishmentit të shqiptarëve të Kosovës drejtpërdrejt ka marrë pjesë në ato ndodhi luftarake”, ka thënë Gjuriç për Radiotelevizionin e Serbisë, duke shtuar se ata njerëz e kanë “fytyrën e përlyer”.
Rezultate imazhesh për gjenocidi serb ne kosove
Ai ka thënë se në vend të rezolutës së paralajmëruar, duhet të kërkohen përgjigje për “krimet terroriste të UÇK-së”, si dhe se asnjë problem ekonomik në Kosovë nuk është zgjidhur dhe prandaj shqiptarëve u tërhiqet vëmendja nga ato probleme.

Rezultate imazhesh për gjenocidi serb ne kosove

Gjuriçi ka thënë edhe se pala serbe po i plotëson obligimet e veta nga Marrëveshja e Brukselit dhe se nuk ka obligime shtesë që duhet t’i plotësojë, porse përfaqësuesit shqiptarë pas negociatave në Bruksel shkojnë në Prishtinë dhe tregojnë të pavërteta.

Rezultate imazhesh për gjenocidi serb ne kosove

Ai ka paralajmëruar se Beogradi gjatë javës së ardhshme do të dalë me një raport vëllimor për realizimin e deritashëm të Marrëveshjes së Brukselit dhe normalizimin e marrëdhënieve.

Rezultate imazhesh për gjenocidi serb ne kosove

“Ne s’do të lodhemi nga paraqitja e fakteve në publik, por duket se edhe pala shqiptare s’lodhet nga shtrembërimi i atyre fakteve”, ka thënë Gjuriç.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)