A din kush të na tregoi kend e përfaqson Rrahman Jasharaj , që tenton ta rrëzoj nëpërmes grevës Qeverinë Haradinaj ?

Rezultate imazhesh për rrahman jasharaj
Ky në fotografi është Rrahman Jasharaj, i cili  u zgjodh kryetar i SBASHK-ut në Kongresin e VI me 22 shkurt 2014. Me aktivitete sindikale ka nisur të merret që në fillet e SBASHK-ut.

Mundohet të jetë i përkushtuar dhe moto e punës së tij është
bashkëbiseda me anëtarësinë .

Këtë e nisë duke kujtuar vazhdimisht thënien “Të jemi bashkë e në SBASHK”. 

 Kush është Rrahman Jasharaj?

U linda,thotë Rrahman Jasharaj më 6 dhjetor 1960 në fshatin Staradran të Burimit ( Istogut). Kisha një fëmijëri të vështirë sepse familja ime shkoi për një kohë në Turqi e pastaj u kthyem në qytetin e Pejës. Nëna ime më shkolloi dhe falë asaj u bëra mësimdhënës. I premtova se do të angazhohem aq sa mundem e di dhe e mbajta premtimin. Në SBASHK jam që nga themelimi dhe jam munduar të jap kontributin tim bashkë me shumë 
veprimtarë të tjerë. Kolegët më bën një nder të madh duke me zgjedhur në shkurtin e vitit 2014 kryetar të SBASHK-ut. Ju kam premtuar gjithë anëtarëve se do të angazhohem me tërë mundësitë dhe dijen time dhe kështu besoj edhe kam bërë falë edhe ndihmës që më kanë ofruar bashkëpunëtorët e mi në qendër dhe në gjithë komunat e Kosovës. Në kohën e lirë kam provuar të shoh nëse kam talent për të shkruar .
Punova edhe si gazetar, botova dy libra dhe kam punuar edhe skenarë filmash. Tani gjithë kohën e kaloj në aktivitete të SBASHK-ut bashkë me shumë kolegë e kolege.... etj


(Materiali biografiki huazuar nga:


Rrahman Jasharaj, Kryetar i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), përmes një letre u është drejtuar nxënësve, studentëve e prindërve, në lidhje me grevën e mësimdhënësve që po mbahet.


Rezultate imazhesh për rrahman jasharaj


“Të dashur nxënës dhe student, e ju të nderuar prindër të tyre. SBASHK-u ju drejtohet përmes kësaj letre me një apel publik për mirëkuptim, për orët që do ti humbni ndoshta edhe me muaj si dhe për vogëlushet në çerdhe që edhe ata s’do të kenë mundësi ti takojnë moshatarët e vet, por edhe edukatoret e tyre të dashura, jo pse këtë e dëshirojnë edukatoret, mësuesit, profesorët universitar dhe i tërë stafi i të punësuarve në arsim, por kjo grevë u imponua për shkak se negociatat për plotësimin e kërkesave nuk dhanë rezultate”, thuhet në letrën e SBASHK-ut.

Tutje, thuhet se u bëjnë apel atyre, që të dalin në mbështetje të edukatorëve e mësuesve të fëmijëve, siç thuhet në letër, në mënyrë që këta në ligjin e pagave mos të mbesin me koeficient më të vogël se vozitësit dhe truprojat e krerëve të shtetit. “Dhe mos lejoni që disa sektorë të caktuar të kenë pagën deri në 88% më të madhe se sa mësuesit e fëmijëve tuaj”.

“Përkrahja e juaj ashtë shumë e rëndësishme për edukatorët dhe mësimdhënësit, se me këtë do ta ngrisni moralin e tyre dhe me këtë ata nuk do të ndihen të vetmuar, por njëkohësisht do të kontribuoni që Qeveria dhe Kuvendi do ta plotësojnë kërkesën e arsyeshme të punëtorëve të arsimit. Gjithashtu apel ju bëjmë edhe Deputetëve të Parlamentit të Kosovës, një pjesë e të cilëve ishin punëtorë të arsimit, që të gjejnë kurajo ta ndërpresin pushimin dhe të takohen, dhe ta analizojnë në detaje ligjin e pagave, por edhe tabelën 1 shtojcë të këtij ligji sepse aty lehtë mund të vërejnë sa janë dëmtuar të punësuarit në arsim, dhe të korrigjojnë këtë gabim të qëllimtë apo të pa qëllimtë të ministrit Yagcilar së bashku me komisionin hartues të këtij ligji. Ta thirrni në interpelancë ministrin Yagcilar për këtë degradim që iu është bërë punëtorëve në sektorin publik në arsim, krahas të punësuarve në sektorët tjerë. Gjithashtu nëse deputetet e kanë të pamundur ti rregullojnë defektet e shumta në ketë ligj, ta kthejnë të hartuesi për përmirësim”, thuhet në letrën e SBASHK-ut.

Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)