Një shkrim sa studioz po aq edhe intelektual

    
Fotografia e Adem Zaplluzha


Adem Zaplluzha 


Një shkrim sa studioz po aq edhe intelektual.Dihet botrisht se gazetaria është treni i gënjeshtrave. 

Ne nuk kemi vlerësues të kualifikuar për krijimet letrare sepse nuk kemi gazeta që i paguajnë atë vlerësime një honorar simbolik. 

Neve na ke mbetur t'i botojmë veprat tona pa kurrfarë kritike, vlerësimi sepse nuk ka se kush me të vlerësua.

Një krijues i mirëfilltë është në krizë morale dhe ekonomike. 

Shkruaj sa të duash dhe askush nuk të vlerëson, mbase edhe të përqesh pas shpine sepse nuk ka guxim qytetar të të thotë dy fjalë të sinqerta në fytyrë. 

Ne duke u nisur prej meje kemi dalë me nga një ose dy përkthime në gjuhë të huaj.

Kush doli me i vlerësua ato përkthime a kanë vlerë apo janë v etëm mashtrime .

Neve na ka mbetur vetëm të kakarisim, lavdërohemi, e promovojmë një libër që nuk dimë se si ta promovojmë në një gjuhë të huaj.

Kanë dalur , ose më mirë me thënë kanë mbirë nga dheu disa matrapazë  ,që  i mashtrojnë të tjerët.

 E vetmja udhë i ka mbetur shkrimtarit të sotëm t'i shëmbëllej pulës e të kakaris nëpër qytet si pula kur bënë një vezë...

Mjerisht  kështu është një  humori i zi që na ka mbështjellë në shpirtin tonë krijues.

https://floripress.blogspot.com/2019/01/ne-spikame-te-lshk-se-shkrimtari-dhe.html

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)