Akademik Prof.dr.Artan Fuga: Sistemi universitar po falimentonQenka mërzitur dikush që paska rënë numri i studentëve që dëshirojnë të regjistrohen ne universitete.

Sa ka rene mo 7 për qind?

Pak ka rënë o shoku pak!

Sigurisht, u ikin klientët qe disa universitete i rrjepin duke u dhënë nga një letër pa vlerë që e quajnë diplomë.

Pse tani u kujtuat?

Po ne kemi vite qe bërtasim që sistemi universitar po falimenton. E falimentoi mendja e disave si Ariani, Adhurimi, Aguridhi, Aleksandri, Ardiani, Arbeni, Alma, Andrea, Aliu, e ku di unë kush. Se një dite disa do të japin llogari për krimin kulturor për hir të interesave të xhepit të tyre. Ndërkohë në listën e zezë të kombit janë regjistruar.

Te ne në fakt sistemi punon vetëm për 10 për qind të studentëve, të tjerët i mashtron.

Sistem i mbështetur në mashtrimin.

Unë e vërtetoj përpara çdo gjykate ushtarake po të doni.

Pas disa vitesh, po qe se vazhdon kështu, nuk do të ketë më studentë fare.

Japin mësim dhe drejtojnë në mjaft vende profesorë pa diplomë e certifikim në dijet që transmetojnë.

Doktorë me lopatë.

Do të përfundojë formimi me abetaren dhe tabelën e shumëzimit.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)