Posts

Showing posts from April, 2016

…12 vjet nga procesi dioqezian i lumturimit të 40 martirëve!

TË GJITHË  PARA PLUMBIT E LITARIT THANË: RROFTË KRISHTI MBRET…!” 12 vjet nga procesi dioqezian i lumturimit të 40 martirëve! “…sipas parimit komunist, sy që kanë pa duhen verbuar, veshë që kanë dëgjuar duhen shurdhuar, gjuhët që flasin ndryshe duhen prerë, kokat që mendojnë të kundërtën, duhen shkurtuar!” ZEF PERGEGA, Detroit   libri57@hotmailcom
    Mirela Kumbaro, ministre e kulturës deklaroi në media se fotografitë e 40 martirёve të vendosur përgjatë bulevardit “Dëshmorët e Kombit”, sipas idesë se kryeministrit Edi Rama, përfshirë edhe dekorin, janë në përputhje me protokollin e Vatikanit. Selia e Shenjtë i ka përfshirë, edhe sipas kërkesës tonë në procesin e kanunizimit, disa nga emrat e martirëve të fesë, për t’i kaluar më pas në lumturim, ashtu siç është vepruar me Nana Terezën. Kqyr, o njeri, e mos harro se... përsëritet!..
Lufta e pamëshirshme kundra klerit katolik nuk mori parasysh as titujt e dekoratat e lartazyrtare që kishim marrë ata nga Selia e Shenjë dhe nga drejtues potenc…