Masakra në Prapashticë dhe Keçekollë
Nga fusha e histografisë publicisti shqiptar  Dan Ibrahimi,ka botuar libra mjaftë të kërkuar publicistiko-shkencor  : 'Gjenocidi serb ne Malesine e Galabit (Gollakut) te Prishtines 1912-1999"(botim i ri)dhe "Masakra ne Prapashtice dhe Kecekolle,janar 1921",botimi i trete.
Ibrahimi, Dan: Masakra në Prapashticë dhe Keçekollë (Janar, 1921).

Libri që mbani në duar  e ka shkruar publicisti i mirënjor shqiptar nga Prishtina Dan Ibrahimi.Lirisht mund të themi se është një arkivë e pasur me pamje rrëqethëse të fillim vitit 1921, dhe njëkohësisht duhet nënvizuar se është shkruar me objektivitet dhe realizëm dhe si e tillë ajo përbën një begatim të fondit të literaturës historike, ku me akte dhe dëshmi të qëndrueshme pasqyrohet dhuna dhe terrori serb në krahinën shqiptare të Gallapit dhe më gjerë.

ISBN:9789951879668

AntiPod "Gjenocidi serb në Gollak 1912-1999" Dan Ibrahimi

https://www.youtube.com/watch?v=_8Y7xIsy3UQ


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)