Akademik Prof. Nijazi Halili,Ph.D: Vitiasit të pikëlluar për lajmin e trishtë të vdekjes së Prof. Ramadan Musliut!

Ramadan Musliu ishte poet, gazetar dhe studiues i lindur në Beguncë të komunës Vitisë, më 31 maj 1954 dhe jeton në Prishtinë Kosovë. Studioi Letërsi dhe gjuhën shqipe në Fakultetin Filologjik të Universiteti i Prishtinës ku mbaroi edhe studimet pasuniveristare. Krijimtarinë letrare dhe publicitike (gazetareske) e filloi herët. Jeta profesionale, 1977 - 1980 Ramadan Musliu, fillimisht punoi arsimtar i lëndës gjuhë dhe letërsi shqipe në Qendrën Shkollore që quhej "Boro e Ramizi", kurse tani "Kuvendi i Lezhës". Gjatë viteve 1981 - 1993 punoi si gazetar i kulturës në gazetën e përditshme Rilindja (gazetë) të Prishtinës dhe ishte anëtar i redaksisë së Revistës së përdyjavshme për kulturë "Fjala" të Prishtinës. Gjatë viteve 1993 - 2004 punoi si redaktor kulture e pastaj edhe si drejtues i të përditshmes "Rilindja", botimi i Tiranës. Gjatë kësaj periudhe drejtoi Shtepinë botuese "Eurorilindja". Me 2003 - 2004 ishte Drejtoi revistën letrare "Kalendari letrar". Në periudhën kohore 2004 - 2007 ishte deputet i Kuvendit të Kosovës. 2008 - 2010 Punoi si këshilltar politik i ministrit të kulturës në Qeverinë e Kosovës. Ishte botues i pesë libra me studime dhe kritikë letrare: 1990 - "Mbindërtimi poetik", Prishtinë; 1998 - "Konfiguracione narrative", Tiranë; 2005 - "Estetikja e dallueshme", Prishtinë; 2010 - "Ekskurs në letërsinë për fëmijë", Shkup; 2012 - "Tangjenta letrare", Prishtinë; 1997 - "Vetëripërtëritja e totalitarizmit", Tiranë, libër publicistik Krijimtaria Autor i pesë librave me poezi: 1981 "Parodia e trupiut", Prishtinë; 1985 "Shqisa e gjashtë", Prishtinë; 1987 "Pasqyra e të rrëfyerit", Prishtinë, 1996 "Kënga e sibilave", Tiranë, 2004 "Në zemrën e gjërave", Prishtinë. Krejt për fund sot morëm lajmin të trisht për vdekjes e tij, me 22 tetor 2020 në Prishtinë, i cili do mbetet kujtim dhe i paharruar për punë dhe veprimtarin e tij, të pavdekshme. Preu i qete miku im Prof. Ramadan Musliu!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)