URIME LEKSIKONI ENCIKLOPEDIK

 #KosovaPress #KosovaPressLive

Për herë të parë në trojet tona shqiptare, të shtunën është bërë përurimi i "Leksionit Enciklopedik", i akademisë shqiptaro-amerikane të Shkencave dhe
Arteve New York-Prishtinë. Libri ka një vlerë të veçantë për kohën dhe trajton shkencën, letërsinë dhe artet në të gjitha hapësirat shqiptare, në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Mal të Zi edhe në diasporë. https://kosovapress.com/Përshëndetje Flori!


AUTORI  FLORI BRUQI


E dëgjova me vëmendje përurimin e Leksikonit Enciklobetik në Prishtinë, dhe më bën krenare një punë kaq e vyer, nga intelektualët tanë, sa u kënaqa.Dskutimet qenë mjaftë të mira e të një niveli të lartë. Shumë të përgatitura e të pëlqyeshme.

Për punën kolosare që kini kryer duhet të qëndroni në ballë të shqiptarisë intelektuale. Shkrimi që kam shkruar për personin e Flori Bruqit, më duket shumë i varfër nga çfarë është në të vërtetë ai, e  çfarë meriton. Uroj me gjithë shpirt suksese pafund e jetë të gjetë për të gjithë pjesëmarrësit në angazhimin e arritjen e botimit të Leksikut Enciklobetik, aq të domosdoshëm për të gjithë shqiptarët anembanë botës.


Jo më kot unë kam shpresuar herët që në kohën e diktaturës në Shqipëri, që, Kosova e populli saj dhe intelektualët e saj do na prijnë në rrugën e kultivimit të dijes e të një demokracie të vërtetë.
S'paskam gabur!

 Në Kosovën trime janë trimat, janë kulturat, janë heronjtë, janë legjendat, është besa e shqiptarit, është krenaria, Atdhetarizmi, burrëria, më në fund është Kosova Shqipëri! Është e jona o popull! 


https://www.youtube.com/watch?v=tuO1JVkMDoc

Bashkim sa më të shpejt të popullit shqiptarë nga të dyja anët e kufirit! Edhe pse qeveritë mund të mos jenë dakord, vendos populli, artistët, intelekualët e pavarur dhe të ndershëm që nuk i mungojnë tokës sonë. 

Urime Leksikoni Enciklopedik!

Rroftë Shqipëria e madhe!

Bajame -Hoxha- Çeliku

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)