Leksikoni enciklopedik mund të blihet në librarinë e Dukagjinit dhe tek autori Flori Bruqi

 


LIBRI  ENCIKLOPEDIK I AAAS-IT  i autorit Akademik  Flori Bruqit ''Leksikon enciklopedik",2020.

Projekti më i madh dhe më i rëndësishëm i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve Shqiptaro -Amerikane Nju JOrk,Tiranë, Prishtinë dhe SHkup është vepra e parë enciklopedike e botuar në të gjitha trojet shqiptare dhe diasporë.
Ky  vëllimin encikklopedik  ka  532 faqe, i hartuar për  522 studiues shkencorë, një vepër kolosale  e hartuar mjaft mirë nga Akademik Flori Bruqi,PH.D  i haruar në mënyrë brilante për shkencën shqiptare në shumë fusha të dijës  :mjekësi, gjeografi, histori, ekonomi, shkenca politike dhe juridike, albanologji, arkeologji, shkenca sociale,  shkenca të natyrës dhe shkenca teknike, letërsi, informim, muzikë, arte figurative dhe arte skenike, sport dhe trashëgimi kulturore.

Leksikoni mund të blihet në LIbrarinë Dukagjini në  Prishtinë, si dhe  tek autori nepërmes postës.LIbri u përuarua këto ditë  në Prishtinë dhe u pritë  mjaftë mirë nga bota akademike dhe mediale në Kosovë dhe botë.


Kushtrim Sadiku,PH.D.


TIranë,20.10.2020.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)