Lufta mediatike kundër Pavarësisë së Kosovës
Këshilli Nacional Serb për Kosovën para disa vjetëve  kishte  angazhuar shoqatën e Lobit Amerikan "Venable" që luftonte atëbotë  kundër pavarësisë së Kosovës. http://www.savekosovo.org 
Kjo faqe interenti i lobit serb ,shtetit serb i  kushtoj hiqë më pak  se 600.000 $(dollarë amerikanë) për ta filluar luftën  mediale kundër Pavarësisë së Kosovës.Tash Qeveria serbe paguan për mirëmbajtjen e kësaj faqeje 100.000 $ në muaj.

Ka një ekip prej 30 personash, duke marrë parasysh se të gjithat mediat serbe janë në ndihmë të recensimit dhe japin ndihmë materiale propaganduese kundër popullit shqiptar në përgjithësi.
Faqja në fjalë është përmendur kohë më parë .Kjo faqe ka qenë në punim e sipër, në telexin e Qeverisë Serbe për këtë faqe shkruhet:
-Lufta për media kundër Pavarësisë së Kosovës ka filluar në SHBA me ndihmën e firmës amerikane "Venable".

Ndërkohë në mbështetje të pavarësisë së Kosovës është krijuar një faqe:

www.savekosova.org ( ndryshimi i vetëm është kosova jo kosovo.org)

Në këtë faqe jepen të gjitha krimet që serbet kanë bërë kundër shqiptarëve, gjithashtu në faqen kryesore thuhet “Sayes to Kosovo Indipendence” ( Thuaji PO Pavarësisë së Kosovës).

Ndërkohë duket hapur lufta që serbet dhe Qeveria e tyre po bëjnë kundër Pavarësisë së Kosovës duke shfrytëzuar media të ndryshme si: radio, televizione dhe internetin të financuara nga shoqëri të ndryshme në botë.

Në ndihmë për të keq kundër shqiptarëve janë edhe disa forume tjera si fjala vjen: http://forumi zëri yt .com , që menaxhohet dhe moderohet nga nofka moderuese “Mistrecia Tironse ” nga diaspora Shqiptare
(Ankona e Italisë ) për fat të keq i tërë mesazhi i saj është përçarës, fyes e çka është më keq ka ide fashiste. Logoja e këtij logu është “ Shqipëria, ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet “.

http://forumi.zeriyt.com/index.php/topic,30426.msg405507.html#msg405507

Ky projekt fashist kontributin e vet fashizoid, vëllavrasës e bën më simotra ww.kosova.de,www.dardania.de,si dhe në kohë të fundit  disa veb faqe interneti në facebook.com etj.

Publicisti ynë i mirënjohur  Prof.Sheradin Berisha, ka publikuar në internet disa të dhëna historike mbi shërbimet intelegjente , por ato të dhëna u falsifikuan nga disa moderatorë të këtyre web faqeve duke krijuar dhe falsifikuar emra të individëve duke publikuar një listë të gjatë me emra të njerëzve të gjallë dhe të vdekur të të ashtuquajturës “Dosja 81-99”(lexoni të falsifikuar)….

….Më datën 26 maj 2006 disa agjentë serb sollën në internet tekstin e falsifikuar më titull:
,,UDB-ashët” e Kosovës, me emër dhe mbiemër”.
Zëdhënësi me nofkën tashmë të njohur Arbias nga New Yorku , sjell vargjet e tij të “mëdha” si fjala vjen:

”E dashura mëmëdhe,
të dua dhe kështu si je!
Po kur të të shoh të lirë
do të të dua më mirë”.

Ky udbash nuk është i vetëm, por në ndihmë ka marrë edhe moderatorin dhe administratorin e Forumit Shqiptar më flamur kuq e zi me shkabë e që moderohet edhe administrohet nga njëfar Bekim Nikqi , me vendbanim Dakegat 11, posta 26723 EMDEM/Gjermani.

Duhet te jetë e qartë dhe e kuptueshme për te gjithë që çdo kohë ka njerëzit e vet të mirë dhe të këqinj, varet prej këndvështrimit të akëcilit.
Në kohën kur një numër i disa udbashëve të vërtetë kenë punuar dhe vepruar, kanë qenë ne fuqi në Kosovë ligje të tjera nga ato që janë sot, dhe se në ato kushte ata kanë qenë të detyruar të zbatojnë ligjin, pavarësisht se cili ligj ishte ai.
Kosova për fat të keq ka pasur përveç problemeve të mbijetesës ndaj regjimeve të ndryshme jugosllave edhe problemet e brendshme, të cilat duhet kohë që të shuhen.
Problemet e brendshme të shqiptarëve janë shumë të mëdha, mirëpo nëse niset kështu me lista dhe përhapje gënjeshtrash aty-këtu dhe me urrejtje, atëherë përfundimi do të ishte një konflikt brenda shqiptar.
Fjala vjen agjenti i rryer i këtyre shërbimeve secrete ,njëfarë Bahtir Hamza nga Korotica e Drenicës,tash nga Toronto(Canada)ka filluar ti sjellë dhe servojë shqiptarëve në internet disa shkrime të falsifikuara të gjëja udbashëve më emra krejtësisht të falsifikuar që nuk i ka shkruar në studimet e tija shkencoro-historike publicisti i mirënjohur Sheradin Berisha…
Mirëpo, për fat të mirë, shumica e popullit shqiptar, nuk merret me lista manjakësh e me kësi emrash, por shikon përpara, drejt Kosovës demokratike.
Nuk duhet marrë me emra të përveçëm, por duhet dënuar regjimi i cili krijonte njerëz te tillë, si në Jugosllavi, ashtu dhe në Shqipëri.
Komunizmi jugosllavë ka qenë një fatkeqësi e madhe kombëtare dhe ne të njëjtën kohë dhe shpartallimi i tij ka qenë, është dhe mbetet një detyrë kombëtare.
Komunizmi jugosllavë ka qenë përçarës dhe i tillë është dhe në formën e shfaqur nga Lidhja Popullore e Kosovës dhe nga disa përçarës në gazetën e saj “Zeri i Kosovës”(ku isha për shumë kohë njeri ndër korrespondentët e saj gjatë luftës).
Do të ishte mirë që informuesit e forumeve të ndahen nga një ideologji e tillë dhe sa me parë të çlirohet shtypi shqiptar nga një shtyp i tillë ideologjik, aq me mirë bëhet për ne te gjithë.
Kështu nofka apo udbashi “Tym Amfora”, më mirë është të jetojë me kohën e sotme dhe të kaluarën të mos e harrojmë (të mos i harroi spiunimet e tij ndaj intelektualeve dhe deshmoreve ) por edhe të mos merremi me të, sepse është shumë njeri i çuditshëm , dyftyrësh dhe i semure psikik.

Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)