LIBRAT QË NUK LEXOHEN DERI NË FUNDJordan Elenberg ka treguar një mënyrë që llogaritë se cilat libra njerëzit nuk kanë arritur ti lexojnë të plotë duke përdorur të dhënat për kapitujt më popullorë në punime

Blerja e një libri është interesante, për ti treguar botës se ju jeni intelektualë dhe nuk e kaloni ditën vetëm në internet. Megjithatë, për të përfunduar një libër është një sfidë. Duket se disa libra janë të vështirë për ti lexuar deri në fund.

Dr Jordan Elenberg ka treguar një mënyrë që llogaritë se cilat libra njerëzit nuk kanë arritur ti lexojnë të plotë duke përdorur të dhënat për kapitujt më popullorë në punimet. Dr Elenberg Hawking quan këtë indeks. Është një dremitje për Stephen Hawking dhe "Brief History of Time," një libër që të gjithëve u pëlqen për të lexuar, por pak prej tyre ta përfundojnë.

Në listën e Elenberg jane gjetur dhe libra nga Sheryl Sandberg, "Lean in". Si dhe "hokingovata", ky libër është joshës për të blerë, por jo për lexim.

"Thinking, fast and slow“ nga shkrimtari Daniel Kahneman gjithashtu është libër i vështirë të lexohet sipas Elenberg.

"Capital in the twenty-first century“, nga Thomas Piketi gjendet gjithashtu në këtë listë pavarësisht nga të gjitha veprimet e mësipërme.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)