Hija breshkëmadhe!

ledri-kurti

Nga: Ledri KURTI


Ti je një hiç! ja ç’je! Je një e verbër që shtiresh sikur sheh…Makina e shkrimit ndali ritmin e lodhur të saj,gishtërinjtë u shkëputën prej tastierës. Mbi të dhe mbi fytyrën përballë saj, që shihte fletën e shtypur gjer atë çast, ra një hije breshkëmadhe, një hije që çuditërisht rrumbullakimi i turrshëm i gojës dhe pëlcitja e pështymës brenda saj me gjuhë, shpaloste imazhin e një betoniereje llaçi.
Tllç…tllçk…tllçk…lluk, lluk..sh,sh…lluksh…lluksh,gërrlluk, gërrlluksh…gërllugësh…
Heshtje.
– Ti je një hiç! Gjë prej gjëje s’je! Zhurma është e imja, por ty s’ta them përsenë. I zhytur gjer në fyt në qënien tënde së gjalli, do të llokoçis fatin tënd me gishtërinjtë e mi! LLuk…lluksh…lluksh… gërlluksh…
– Pa ngrihu nga ajo karrike… Unë kam gjak blu,përzier me aromën e parfumluleve të katundit tim. Unë kam hije varri e duhet t’ma kesh friiikën!
– Larg, më qëndro laaarg!
– Ja, ta boshatisa botën! ja ta sita jetën në mënyrën time, ja t’ia bëra trurit… lluk, lluksh,gërlluksh…gërr…lluksh.
Hija breshkëmadhe, u shmang. Lëvizi me ecejake prej hijene, nëpër katrorët e lerosura të pllakave të heshtura.
– Ti je një minus, për kokërdhokët e mi!
Je, je, je…kush je…?!
Në turbinat e trurit tënd, unë futa lëngun e tëmthit tim! në vena e damarë gjakun e ke të pakët! Ta mora unë, për të mos lënë pa gjak venat, damarët e e aortën e hijes sime!
– më shiko mirë! Fytyra ime është ajo që ke parë, sheh e do të shohësh gjithmonë si dua unë!
Pllakën e varrit tim, do t’jua lë të gjithëve si ti,në vend të tastierave të çfarëdolloji. Gjithçka mund të shkruani mbi të, por emri im s’arrin të ngelet aty.
– merreni makinën time të vdekjes, ngrijeni lart, me një Urra! Urra! Pse arkivoli brenda është vetëm bosh!
Unë s’mund të jem aty!
Aty jo! Vetëm aty jo!
Ha,ha haaaa……..!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)