NUK JETON MË MËSUESJA IME E PARË

Nga ALBAN BALANuk jeton më mësuesja ime e parë.
Kujtesa tani mbjell lule mbi një fletore mermeri
Dhe unë bukurshkrimin e humba.

E mbaj mend si më tërhiqte rrugëve të panjohura
Nga zëri
Që i shkëlqente mes gishtave të çarë;
Në xhep - një gurabie të tharë dhe shkumsa.

Më donte shumë, por ma tha ndryshe botës.
Vinte erë të mirë, vishej pastër dhe krihej kujdesshëm
Ishte e varfër, e bukur dhe qeshur
Si dita e parë e pranverës.

Iku papritur si dashuritë e mëdha.
La mbrapa vetëm një fletore mermeri
Dhe shumë lule...

Tani kam droje të kthehem tek klasa e parë
Kujtesa mund të mos dijë ta shkruajë aq bukur
Fjalën mësuese.Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)