Flori Bruqi : Mendime të arta të njerëzve intelegjentë


Të gjitha mendimet inteligjente janë menduar tashmë, ajo që duhet është të përpiqemi 
t’i kujtojmë ato përsëri.

Image result for Jean Piaget

"Mençuria është ajo që përdorim kur nuk dimë ç´të bëjmë".(Jean Piaget)


Image result for ajnshtajn


"Nuk është e vërtetë se jam më i mençur, unë u qëndroj më gjatë problemeve mbi kokë"(Albert Ajnshtajn)Image result for Rene Descartes

"Asgjë në botë nuk është e ndarë me kaq drejtësi se sa mençuria. Gjithkush beson, se ai ka mjaft prej saj."(Rene Descartes)Image result for Johann Wolfgang von Goethe


Të gjitha mendimet inteligjente janë menduar tashmë, ajo që duhet është të përpiqemi t’i kujtojmë ato përsëri.[Johan Wolfgang von Goethe]


Image result for Arthur M. Schlesinger, Jr.

Për të mbijetuar, ne duhet të kemi ide, vizione dhe kurajë. Këto gjëra rrallë prodhohen nga komitetet. Çdo gjë me rëndësi në jetën tonë morale dhe intelektuale fillon me individin, i cili përballet me mendjen dhe ndërgjegjen e tij i vetëm në një dhomë.
[Arthur M. Schlesinger, Jr., historian amerikan]Image result for bertrand russell

Gjithë problemi me këtë botë është se budallenjtë dhe fanatikët gjithnjë janë të sigurt për vetveten, ndërsa të mençurit janë plot dyshime.
[Bertrand Russell, filozof (1872-1970)]Image result for Aldous Huxley

Ka tre lloj inteligjence: inteligjenca njerëzore, inteligjenca shtazore dhe inteligjenca ushtarake
(Aldous Huxley)Image result for winston churchill
I zgjuar është ai që kupton momentin se kur duhet të largohet.

(Winston Churchill)


Image result for Lena Horne

Bëhu gjithmonë më i mençur se sa njerëzit të cilët pajtohen me ty.

(Lena Horne -aktore amerikane 1917-2010)

Image result for Albert Camus


Intelektual është dikush i cili e vështron mendjen vetë.

(Albert Camus)Image result for boris vian
Problemi me njerëzit inteligjentë është se ata nuk janë kurrë mjaftë inteligjentë që të mos thonë se janë më inteligjentët.

(Boris Vian)

Image result for voltaire

Mendja e zakonshme nuk është edhe aq e zakonshme.

(Voltaire)

Image result for Woodrow Wilson

Unë jo vetëm që e shfrytëzoj tërë trurin tim që kam, por edhe të gjitha ato që mund t’i huazoj.

(Woodrow Wilson -President i SHBA 1856-1924)


Image result for salvador dali


Inteligjenca pa ambicie është një zog pa krah.

(Salvadore Dali -Piktor 1904-1989)Image result for carl jung

Shpesh duart do ta zgjidhin një mister të cilin intelekti e ka luftuar me kot.

(Carl Jung)


Image result for Blaise Pascal

Mendjet e vogëla janë të shqetësuara për të pazakonshmen, mendjet e mëdha për të zakonshmen.

(Blaise Pascal -filozof francez 1623-1662)

Image result for Roger Ebert

Intelekti juaj mund të jetë konfuz, por emocionet e juaja kurrë nuk do t’u gënjejnë.

(Roger Ebert -kritik amerikan).

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)