NGA RESHAT SAHITAJ : RRAHIM SADIKU DHE PROBLEMET E TIJ MË VETËVETEN

Rezultate imazhesh për rrahim sadiku


Çdo gjë filloi në ditën e shpalljës së Pavarësisë më 2008.

Unë (Reshat Sahitaj) si anëtar i kryesisë së Lidhjës së Shkrimtarëve dhe Mexhit Mehmeti , vendosëm për organizimin e Orës së Madhe letrare ditën e shpalljes së Pavarësisë , e që na u bashkangjitën , Agim Vinca, Kadrush Radogoshi , Avdullah Zeneli, Daut Demaku , Flori Bruqi , Avdullah Konushevci etj.

Ishte ora e pare letrare në historinë e shtetit më të ri në botë- Kosovës, dhe që i dedikohej legjendarit Adem Jashari.

Të nesermën manifestimi ynë mbuloi faqet e të gjitha gazetave ditore në Kosovë, si ngjarje kulturore e sukseshme , mirëpo ky sukses do ta pengonte Rrahim Sadikun për arsyeje që as sot nuk i kam të njohura dhe reagoi në gazeten Expres duke shkruar se unë (Reshat Sahitaj) po vrapoj të dal i pari, si dhe kundër tërë ekipit të LSHK . 

Sipas Rrahim Sadikut orë letrare për Adem Jasharin duhet të organizojnë vetëm luftëtarët e jo ne që nuk ishim pjesëmarrës të luftës së UCK-së. 

Si atëherë edhe sot po ia rikujtoj Rrahim Sadikut së unë kam luftuar për çlirimin e Kosovës kur ai nuk e di çka ka bërë dhe bile kontributi im është 100herë më i madh se i tij.

Pas reagimit të tij kundër ores letrare kushtuar Adem Jasharit, një ditë më vonë reagova edhe unë në emër të LSHK, regaoi Flori Bruçi, Agim Vionca e të tjerë.

Në foto Reshat Sahitaj, Kadrush Radogoshi dhe Avdullah Konushevci. 17 shkurt 2008

Pasojnë shkrimet per suksesin e Ores letrare dhe reagimet tona e te Rrahim Sadikut te pa bazuara por të imagjinuar e q^^ as këto ditë nuk po ndalët duke reaguar.

UNË NUK PO REAGOJ POR PO IA RIKUJTOJË SE KAM KONTRIBUAR PËR KOSOVËN MË SHUMË SE AI

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)