Posts

Showing posts from December, 2011

LotI prek zemëren,

Image
Poezi nga: Syriha Ademovi
Syriha Ademovi
SILUETË E HËNËS

Siluetë e hënës në ikje,
braktisi natën e errësirës;
nata,
ngrysë prej ikjes së saj
fiku dhe yllin e fundit;
ti, hënë nazikja,
i mungove edhe afshin e puthjes
së lamtumirës…

Sfida të reja e presin Kosovë në vitin 2012

Viti 2012 mbanë emrin e Enver Zymberit. 25 korriku i 2011 -shit  është dita e bashkimit territorial të Republikës së Kosovës, e sakrificës së madhe për të ruajtur dhe fuqizuar integritetin territorial dhe e varrosjes përgjithmonë të idesë shekullore të Serbisë për ndarjen e Kosovës...


Emri i Enverit do të mbetet burim frymëzimi për hapat tonë të ardhshëm, për të fuqizuar por dhe konsoliduar shtetin tonë të ri


Ky është gjithmonë një moment me shpresë, teksa festojmë ikjen Vitit të Vjetër dhe ardhjen e Vitit të Ri. Viti 2012 ka qenë plot sfida për shumë prej nesh, por me kurajo dhe vendosmëri ne kemi punuar për ti zgjidhur disa prej tyre dhe ndonëse të tjera na presin në vitin 2012 është shpirti i shpresës dhe kurajos që karakteriozon Kosovën  që ne do i përvishemi punës sepse e dimë që qytetarët tanë i presin ditë më të mira...


Tani më Kosova është shtet, nuk është më e mira e mundshme, më e dëshirueshmja por Kosova varet prej nesh se si do ta trajtojmë. Besoj që ka hapësirë për të bërë g…

Personalitetet letrare në vitin 2011 në Agjencionin “Floripress”

Edhe këtë vit edicioni online i Agjencionit virtual “Floripress” vazhdon traditën e zgjedhjes së personalitetit të vitit 2011 në trojet shqiptare. Çdo vit në hapësirat shqiptare po shtohen personalitet e reja letrare prandaj edhe këtë vit kemi përfshirë fytyra të reja të skenës letrare shqiptare.
Këtë vit ne jemi munduarqë të përfshijmë 20 personalitete të njohur ndërsa Juve lexues të nderuar, ju mbetet që me votën tuaj, kudo që jeni të votoni në anketën tonë dhe bashkërisht të zgjedhin personalitetin e këtij viti që po e lëmë pas.
Web sajti “Floripress” i cili mbanë primatin si Web sajtit shumë të klikuar në të gjitha hapësirat shqiptare, ju siguron se me korrektësinë më të madhe, falë votave tuaja do të zgjedh më meritorin për personalitet të vitit 2011 në hapësirat tona.

Nr. Emiri dhe Mbiemri Votime 1 Prof.dr.Eshref Ymeri 5.457 2 Fatime Kulli 5.200 3 Dr.Fatmir Terziu 5.285

Gëzuar!

Image