Nga Tirana në New York: Matteo Brento debuton në Amerikë


Image result for ermira babamusta

Nga Ermira Babamusta


Këngëtari nga Pulia, i njohur për pubikun shqiptar si italiani i X-Factor Albania do prezantojë këngën e tij të re titulluar #21 (Goodbye My Love) / “Mirupafshim Dashuria Ime” në “Mollën e Madhe”. Matteo Brento është një nga Vipat e ftuar special, që do udhëtojë në New York për të performuar në Javën e Modës Shqiptare NY.

Nga X-Factor për në “Mollën e Madhe” është një hap i madh suksesi, që Matteo Brento e arriti shumë shpejt. Këngëtari me famë në Europë i muzikës pop rok së shpejti do shkojë në Amerikë për të debutuar në New York për herë të parë me këngë në italisht, shqip dhe anglisht. Manaxhimi i Matteos ka deklaruar për shtypin se përformanca live do mbahet me datën 27 mars 2016 në Times Square. Manaxhimi i tij në Amerikë ka konfirmuar që Matteo do këndojë gjatë fashion show të Albanian Fashion Week NY (Java e Modës Shqiptare në New York), organizuar nga Mrika Krasniqi që do mbahet me 25-30 mars.

“Jemi krenar të kemi prezent artistin e famshëm italian Matteo Brento, vendas i Garganos, tek eventi historik ndërkombëtar Java e Modës Shqiptare në New York. Ne do sjellim modën e lartë shqiptare nga e gjithë bota, si dhe një mbrëmje kulturore plot argëtim,” tha Mrika Krasniqi themeluese e Agjencisë së Modës Shqiptare në New York.

“Jam shumë i gëzuar të mar ftesën nga Java e Modës Shqiptare NY. Ndjehem shumë krenar dhe mirënjohës ndaj organizatores Mrika Krasniqi që më ftoi në këtë event madhështor. Jam shumë i lumtur dhe dua të sjell performancën time më të mirë që të prezantoj kulturën italiane në Amerikë. Në këtë event kam zgjedhur edhe këngë në shqip. Dua të falenderoj fansat e mi nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Amerika dhe të gjithë ato që më kanë ndenjur besnik gjatë gjithë kohës, si dhe ato dashamirës që më ndjekin nga qyteti im Monte Sant'Angelo,” tha ylli i X-Factor, Matteo Brento.

Ylli i pop rokut Matteo Brento do lançojë këngën e tij të re #21 (Goodbye my love) në qendrën botërore të muzikës dhe modës – Qyteti i New Yorkut. Kënga e re është shkruar dhe kompozuar nga artisti i famshëm Michele Bisceglia, themelues i kompanizë muzikore ‘IF. Kënga është përshtatur nga Alessandro Di Lascia në bashkëpunim me trajneren vokale Cristina Bisceglia.

“Ishte me të vërtetë kënaqësi të punoj me Matteo Brento, jo vetëm për vlerën e tij artistike që sjell, por edhe për karakterin e dashur që të bën për vete. Jam tepër i lumtur të shkruaj dhe kompozitoj për Matteon. U afruam të dy menjëherë nga ana artistike dhe momentalisht po bashkëpunojmë së bashku për të prezantuar një këngë të re në Shqipëri tek “Kënga Magjike” më vonë këtë vit. Kjo do t’i përshtatet fuqisë së vokalit dhe elegancës të stilit të Matteos,” tha artisti i talentuar Michele Bisceglia, fitues i çmimin “Kënga më e mirë origjinale”.

Më herët këtë vit Matteo Brento u vlerësua si “Princi i Pop Rokut” nga mediat ndërkombëtare, ku doli në kopertinën e revistës NY Elite si dhe në revistën prestigjioze Star People në Tiranë. “Elegant, me klas por rok” shkruan revista Touch Fashion, ndërsa revista GWN në Londër e konsideron Matteon “ylli ndërkombëtar i pop-rokut që është në rritje me një zë të fuqishëm dhe prezencë komanduese në skenë”. Matteo Brento do udhëtojë në New York në datat 24-30 mars, i shoqëruar nga manaxheri i tij italian Armando Roberto. (www.matteobrento.com)

“New Yorku shënon një hap shumë të rëndësishëm të karrierës time. Është fillimi i një bashkëpunimi shumë të mirë me autorin e mirënjohur Michele Bisceglia, themelues i 'IF. Ai është kantautori i dy këngëve tv mia; #21 (Goodbye My Love)/’Mirupafshin dashuria ime,’ të cilën do e prezantoj në New York, edhe një këngë të dytë enkas për Kënga Magjike në Shqipëri,” tha këngëtari Matteo Brento.

“Në New York gjithashtu do bëj edhe spotin e videoklipit të këngës #21 (Goodbye my Love). Jam shumë i lumtur që do bashkëpunoj me regjizorin Julian Biba, që është tepër i talentuar dhe profesionist. Më pëlqen shumë koncepti për videoklipin. Po flasim gjithashtu edhe për mundësinë e një filmi të shkurtër inspiruar nga kënga ime e re,” shtoi artisti Matteo Brento.

“Është nder i madh që Matteo ka përzgjedhur këngën time për t’a kënduar në Amerikë. E kam shkruajtur ‘#21 (Goodbye My Love)’ për të përkujtuar lindjen e dy binjakëve të mi Giovanni dhe Giulia Marie. Kjo këngë ka një kuptim të veçantë për mua dhe e dua shumë. Është më tepër e veçantë dhe emocionuese që Matteo do t’a këndojnë në New York, në qendrën botërore të muzikës kontemporare. E imagjinoj se si do jetë sekuenca e tingullit bashkë me zërin e Matteos që do këndojë vargjet e mia. Nuk mund t’i përshkruaj dot ndjenjat që më mbushin zemrën,” pohoi kantautori Michele Bisceglia.

Menaxhimni i Matteo Brento gjithashtu konfirmoi që Matteo po bashkëpunon me kompozitorin e njohur Michele Bisceglia, i cili po shkruan një këngë për festivalin e madh Kënga Magjike, që mund të perceptohet si festivali famoz ‘Sanremo’ në Itali.

Matteo Brento po bashkëpunon me regjizorin Julian Biba, themelues i “True Venture Films” dhe me Orges Bakalli, Drejtor i Fotografisë/Asistent Regjizor, për të filmuar videoklipin e këngës ‘#21 (Goodbye My Love)’ në mars 2016 në New York. Kënga është pëlqyer dhe po flitet edhe për mundësinë e një filmi me metrazh të shkurtër inspiruar nga kënga, me producent dhe skenarist Julian Biba. Koncepti i videoklipit është krijuar nga Julian Biba dhe kënga i dedikohet lirisë, dhe të gjithë herojve që luftojnë për të mbrojtuar liritë dhe të drejtat tona.

"#21 (Goodbye my love) është një këngë shumë e bukur, e cila kur këndohet nga artisti i talentuar Matteo Brento kënga mer një kuptim më të fuqishëm dhe të çon në një botë tjetër. Për videoklipin e këngës #21 (Lamtumirë Dashuria ime) kemi si qëllim të filmojmë në vendet më të njohura të Nju Jorkut. Shpresoj që të bashkëpunoj me Matteon edhe në projekte të tjera në të ardhme,” tha regjizori dhe producenti Julian Biba, filmi i së cilit (Paftuar) do shfaqet në festivalin famoz botëror të Kanës.

Matteo Brento to Debut in New York new single #21 (Goodbye my love)


Image result for ermira babamusta

By Ermira Babamusta


The Apulian singer, already known to the public as the successful finalist of X-Factor Albania, will present his new single in the Big Apple, titled #21 (Goodbye My Love), written by Michele Bisceglia, during the Albanian Fashion Week NY in March.

From X-Factor to the Big Apple is a short step to success, very short for Matteo Brento. The now European famous pop rock singer Matteo Brento will soon make his live U.S.A. debut with the New York Show. Brento’s representatives have told the entertainment press that his live performance from New York City will take place on 27 March 2016. His U.S. management has announced that Brento will perform at the fashion show during Albanian Fashion Week NY (25-30 March), organized by Mrika Krasniqi.

“We are very honored to have the successful Italian singer Matteo Brento, a native of Gargano, present at this historic and prestigious international event, Albanian Fashion Week in New York. We will bring high-quality Albanian fashion from around the world and also provide the highest level of entertainment.” said Mrika Krasniqi, Founder and CEO of Albanian Fashion Agency.

“When I got invited to participate at the Albanian Fashion Week NY I was extremely happy. I am very honored to receive this invitation and I will always be thankful to the amazing organizer and CEO Mrika Krasniqi for considering me for this special event. I am excited to do my very best for the performance so I can best represent Italian culture and art in United States. I would like to thank my fans from Albania, Kosovo, Macedonia, USA, and everyone who has been very loyal to my music and especially my hometown Monte Sant'Angelo,” said the X-Factor Star, Matteo Brento.

The pop rock star Matteo Brento will unleash his debut single #21 (Goodbye my love) at the world capitol of music and fashion – New York City. The new single is written and composed by the award-winning artist Michele Bisceglia, writer and showrunner of ‘IF. The song is arranged by Alessandro Di Lascia in collaboration with her vocal coach Cristina Bisceglia.

“It was a real pleasure to work with Matteo Brento, not only for his great artistic value but also for his charming humanity, and I am excited and honored to write and compose for him. We bonded artistically and are currently working together on the song we will present to “Kënga Magjike” event late this year. This will be tailored to the vocal strength and subtle elegance of this wonderful singer,” said the talented Michele Bisceglia, winner of “Best Original Song”.

Earlier this year, Matteo Brento was acclaimed as the “Prince of Pop Rock”, appearing on the cover of the famous NY Elite Magazine in New York and making headlines in the prestigious Star People Magazine in Albania. “Elegant, Classy but still rock” writes Touch Fashion Magazine in Tirana, while GWN Magazine in London named Matteo as the up-and-coming international pop rock star, and an “outstanding musician with a stunning voice and commanding presence”. Matteo Brento is traveling to New York from March 24-30, accompanied by his manager Armando Roberto. (www.matteobrento.com)

“New York will mark an important step towards the success of my music career. It is the start of a great collaboration with renowned author Michele Bisceglia, founder of 'IF. He is the author of my two new songs; #21 (Goodbye My Love) which I will present in New York, and a second song for Kënga Magjike in Albania. In New York I will also shoot my new videoclip for #21 (Goodbye my Love). I am excited to work with film director Julian Biba, who is very professional and a very talented producer and scriptwriter. We are already talking about producing a short film inspired by the story of the new song,” stated singer, songwriter Matteo Brento.

“I am extremely honored that Matteo has chosen my song to perform in America. I wrote ‘#21 (Goodbye My Love)’ to commemorate the birth of my twins Giovanni and Giulia Marie. I am most fond of this song because of the important meaning it carries to me and it makes me feel extremely proud, especially that Matteo will sing it in New York, the center of contemporary music world. I can visualize the sequence in my mind and the sound of his voice singing my verses. It unleashes a mix of emotions which is hard to describe, but very special and meaningful,” said Michele Bisceglia.

The artist's entourage confirmed that Matteo Brento is already working with his author Michele Bisceglia, who is writing the song to attend at Kënga Magjike this year, the famous Albanian music festival, in many ways equivalent to Sanremo Italian Festival.

Matteo Brento is working with director Julian Biba, founder of True Venture Films and Director of Photography Orges Bakalli for the shooting of the music video ‘#21 (Goodbye My Love)’ in New York City in March 2016. The song has already received great feedback and there is talk of making a short film, inspired by Matteo’s song, with the script to be written by Julian Biba, producer and scriptwriter in New York. The song is dedicated to freedom and all the heroes who fight to protect our rights and freedoms today.

“#21(Goodbye my love) is a beautiful song that when sang by the very talented Matteo Brento gives it a more powerful meaning and puts you in a different world. For the music video of ‘#21(Goodbye my Love) we intent to film in New York's most well-known locations. I look forward to work with this wonderful artist and hope to cooperate with him in other future projects as well,” said music video director and film producer Julian Biba, whose film “Paftuar/Uninvited” will screen at the world-famous Cannes Film Festival.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)