Shqipëria nën Perandorinë Osmane

Këto janë disa foto të rralla të publikuara nga albanologu Robert Elsie.
Bëhet fjalë për foto para vitit 1900, kur Shqipëria ishte nën pushtimin e Perandorisë Osmane.
Janë 28 fotografi të mëtejshme dhe kryesisht të panjohura të Ballkanit perëndimor nga kolekcioni privat i Sulltan Abdyl Hamitit të II-të, me foto të Shqipërisë, të Malit të Zi, të Kosovës dhe të Maqedonisë para vitit 1901”, shkruan Elsie, që ka publikuar këto foto të rralla.
Fotot janë bërë në Shkup, Ferizaj, Kaçanik, Prishtinë, Shkodër, Podgoricë dhe Ulqin
You must be logged in to post a comment Login

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)