U bëj hallallë gjyqit dhe ato që do të shtijnë mbi trupat tonë të pafajshëm!

Nga Fritz RADOVANI:

KRISHTI  U  NGJALL !
                                                               (Veper arti e marrun nga interneti)
MARTIRËT E KISHËS KATOLIKE NË SHQIPNI THIRRËN:
“Jam i pafajshëm, po vdes në krye të detyrës s’eme.
Rroftë Krishti Mbret, Rroftë Papa, Rrofshin Katolikët, Rroftë Shqipnija!
U bëj hallallë gjyqit dhe ato që do të shtijnë mbi trupat tonë të pafajshëm!”

●Genocidi komunist ka përfshi nga viti 1944 – 1990 këta Klerikë Katolik në Trojet Shqiptare:

TË PUSHKATUEM:
(Me gjyqe, pa gjyqe dhe gjyqe të mëshefta)
1.  Imzot FRANO GJINI (1886 – 1948) Regjent i Delegacionit Apostolik në Shqipni. 1945.
2.  Imzot GJERGJ VOLAJ (1904 – 1948) Ipeshkëv i Sapës.
3.  Imzot NIKOLL DEDA (1890 – 1948)
4   Imzot NIKOLL NOGA (TUSHA) (1895 – 1946)
5.  At MATI PRENNUSHI OFM. (1882 – 1948) Provinçial i Françeskanve të Shqipnisë.
6.  At ÇIPRIAN NIKA OFM. (1900 – 1948) Guardian i Françeskanve të Shkodres.
            7.  At LEKË LULI OFM. (1908 – 1944).
            8.  At LEONARD TARGAJ OFM. (1910 – 1945)
            9.  Don LAZËR SHANTOJA (1892 – 1945)
            10. Don NDRE ZADÊJA (1891 – 1945)
            11.  Don MARK GJANI (1909 – 1945)

            12.  At PAPA PANDI (1909 – 1945)
            13.  At ANTON HARAPI OFM. (1888 – 1946)
            14.  At GIOVANI FAUSTI  SJ. (1899 – 1946)
            15.  At DANJEL DAJANI  SJ. (1906 – 1946)
            16.  At GJON SHLLAKU  OFM. (1907 – 1946)
            17.  Don NIKOLL GAZULLI (1893 – 1946)
            18.  Don ALFONS TRACKI (1892 – 1946)
            19.  Don LUIGJ PICI (1907 – 1946)
            20.  Don ZEF MAKSEN (1901 – 1946)
            21.  At BERNARDIN LLUPI  OFM. (1894 – 1946)
            22.  Don LUIGJ PRENDUSHI (1896 – 1947)
            23.  Don DEDË MAÇAJ (1920 – 1947)
            24.  Don ANTON ZOGAJ (1905 – 1948)
            25.  Don EJËLL KOVAÇI (1920 – 1958)
            26.  Don DEDË MALAJ (1920 – 1959)
            27.  Don ZEF BICI (1919 – 1968)
            28.  Don MARK DUSHI (1920 – 1968)
            29.  Don MARIN SHKURTI (1933 – 1969)
            30.  Don SHTJEFËN KURTI (1898 – 1971)
            31.  Don MIKEL BELTOJA ( 1935 – 1974)
            32.  Seminaristi MARK ÇUNI (1919 – 1946)

●TË VDEKUN NË TORTURA:

33.  At LORENC MITROVIÇ  OFM. (1872 – 1943)
34.  At BERNARDIN PALAJ  OFM. (1894 – 1946)
35.  At SERAFIN KODA OFM. (1915 – 1947)
36.  Papa JOSIF PAPAMIHAJLI (1912 – 1948)
37.  Don ALEKSANDËR SIRDANI (1892 – 1948)
38.  Don PJETËR ÇUNI (1914 – 1948)
39.  Don DEDË PLANI (1889 – 1949)
40.  Don JAKË BUSHATI (1890 – 1949)
41.  Imzot JUL BONATI (1874 – 1951)
42.  Vlla GJON PANTALIA ( 1887 – 1947)

●TË VDEKUN PAK KOHË MBAS TORTURASH NGA SIGURIMI I SHTETIT:

43.  Imzot FRANO GJURAJ (1893 – 1947)
44.  Don ANTON MUZAJ (1921 – 1948)
45.  Don KOLEC PRENNUSHI (1902 – 1950)
46.  Don LAZËR JUBANI (1925 – 1982)

●TË VDEKUN NË BURGJE E KAMPE SHFAROSJE:

47.  Imzot VINÇENC PRENNUSHI  OFM. (1885 – 1949)
            48.  Imzot ERRNESTO ÇOBA (1913 – 1980)
49.  Don MARK BICAJ (1911 – 1946)
            50.  Don NIKOLL SHELQETI (1892 – 1947)
            51.  Don EJËLL DEDA (1917 – 1948)
            52.  Don NIKOLL LASKAJ (1898 – 1948)
53.  At GASPËR SUMA  OFM. (1897 – 1950)
            54.  At PAL DODAJ OFM. (1880 – 1951)
            55.  At KARLO SERREQI  OFM. (1911 – 1954)
            56.  At KLEMENT MIRAJ  OFM. (1882 – 1956)
            57.  At RROK GURASHI  OFM. (1894 – 1965)
            58.  Don RROK  FRISKU (1892 – 1956)
            59.  Don PJETËR  NOGA (TUSHA) (1873 – 1958)
            60.  Don ANTON  DOÇI (1920 – 1973)
            61.  Don MARK  HASI (1920 – 1981)
            62.  Don LEC SAHATÇIJA (1906 – 1986)
            63.  Don NIKOLL  GJINI (1911 – 1987)
            64.  Don PJETËR GRUDA (1922 – 1989)

●VDIQËN MBASI VUEJTËN DËNIMIN:

65.  Imzot GJERGJ HABERI (1874 – 1950)
66.  Don ZEF  SHTUFI  (1879 – 1950)
            67.  Don NDOC NIKAJ (1864 – 1951)
68.  Don MARK SHLLAKU (1865 – 1951)
69.  Imzot BERNARDIN  SHLLAKU  OFM. (1875 – 1956)
70.  At BUON GJEÇAJ  OFM. (1870 – 1957)
71.  At PAL ÇIURÇIJA  OFM. (1878 – 1957)
72.  At PASHKO GJADRI  SJ. (1877 – 1960)
73.  Don NIKOLL KIMZA (1878 – arratiset, vdes në Romë 1960)
74.  Don NDOC SUMA (1887 – 1962)
75.  Don TOMË LACAJ (1898 – 1962)
76.  At MARIN SIRDANI  OFM. (1885 – 1962)
77.  Don VLASH MUÇAJ (1918 – 1963)
78.  At LEONARD  SHAJAKU  OFM. (1887 – 1964)
79.  Don MEHILL ÇUNI (1871 – 1965)
80.  At ÇIRIL CANI  OFM. (1875 – 1967)
81.  Don LAZËR DEDI (1919 – 1967)
 82.  Don PRENKË QAFALIA (1900 – 1967)
 83.  Don NIKOLL SHLLAKU (1886 – 1967) 
 84.  Don NDRE  LUFI  (1878 – 1969)
 85.  At FLORIAN BERISHA  SJ. (1897 – 1970)
 86.  At MARK  HARAPI SJ. (1890 – 1974)
 87.  At MARJAN PRELA  OFM. (1885 – 1974)
 88.  At GJON KARMA  SJ. (1896 – 1975) 
 89.  Don PAL GJINI (1905 – 1975)
 90.  At ALFONS ÇUNI  OFM. (1900 – 1976)
 91.  Don NDUE SOKU  (1922 – 1976)
 92.  Don LEKË DREDHAJ (1899 – 1976)
 93.  At MËHILL  MIRAJ  OFM. (1909 – 1978)
 94.  Don INJAC  GJOKA (1916 – 1979)
 95.  At GEGË LUMAJ  OFM. (1904 – 1980)
 96.  At  DONAT KURTI  OFM. (1903 – 1983)
 97.  At  MËHILL TROSHANI  SJ. (1904 – 1983)
 98.  At  SEBASTJAN DEDA OFM. (1916 – 1984)
 99.  At  FILIP MAZRREKU OFM. (1913 – 1984)
100. At  FRANO KIRI  OFM. (1902 – 1986)
101. At  FERDINAND PALI  OFM. (1907 – 1986)
102. Don MARIAN ARTA (1905 – 1986)
103. At  AUGUSTIN ASHIKU OFM. (1906 – 1986)
104. At  PJETËR MËSHKALLA  SJ. (1901 – 1988)
105. Don KOLEC TONI (1932 – 1992)
106. Don NDOC SAHATÇIJA  (1904 – 1993)
107. At  PETRAQ ISAK (1914 – 1997)
108. Fra GASPËR JUBANI (1920? – 1992) 
109. Fra Ndue VILA (1879 – 1956)KLERIKË QË U ZHDUKËN NGA SIGURIMI I SHTETIT KOMUNIST:

110. Don MATISH  LISNA (1924 – helmatisë 1958)
111. Don PRENKË NIKÇI (1921 – aksidentalisht 1974)
            112. Don LAZËR SHELDIJA (1928 – 1988, vra në SHBA)

●VUEJTËN DËNIMIN  DHE ISHIN NË SHERBIM TË FESË MBAS VITIT 1993:
            ●25 Prill 1993 PAPA GJON PALI II – në SHQIPNI.

“....Të dashtun Vllazën e Motra! Sa herë në të kaluemen ju asht dashtë me ruejtë identitetin tuej. Me një angazhim të tillë, sikur edhe vetë ky shesh na e kujton, u shque figura e naltë e të Krishtenit Gjergj Kastriotit Skenderbeut, i respektuem nga Papët e Romës dhe përjetësisht i gjallë në kujtimin e Popullit Shqiptar...
Ajo që ka ngja në Shqipni, të dashtun Vllazën e Motra s’ ishte pa kurrë në historinë e njerzimit...”
                                                         Papa Gjon Pali II (Në Sheshin Skenderbej Tiranë)
                                          Buletini Katolik Shqiptar, Vol.XIV. fq. 171, 1993. San Francisco USA.

113. Imz FRANO ILLIJA Argjipeshkëv i Shkodres (1918 – 1997)
114. Imzot NIKOLL TROSHANI (1915 – 1996)
115. Imzot ZEF SIMONI (1928 – 2009)
116. Imzot MIKEL KOLIQI ●KARDINALI  I – SHQIPTAR (1902 – 1997)
117. At ZEF PËLLUMBI  OFM. (1924 – 2008)
118. At ALEKS BAQLI OFM. (1918 – 1993)
119. At JAK GARDIN  SJ. (1905 – 1996)
120. Don ZEF GILA  (1916 – 2000)
121. At KONRRAD GJOLAJ  OFM. (1918 – 2000)
122. Don SIMON JUBANI  (1928 – 2011)
123. At LEON KABASHI  OFM. (1906 – 1998)
124. Don LUIGJ KÇIRA  (1925 – 2008)
125. Don NDRE KRROQI  (1922 – 1996)
126. At ANTON  LULI  SJ. (1910 – 1999)
127. At DIONIZ MAKA  OFM. (1910 – 2004)
128. Don NIKOLL MAZRREKU (1912 – 1996)
129. Don PASHKO MUZHANI (1915 – 1993)
130. Don NDOC NDOJA (1914 – 1996)
131. Don LORO NODAJ (1918 – 1996)
132. Don NDOC NOGAJ (1926 – 2011)
133. Don GJERGJ SIMONI (1935 –
134. Don ERRNEST TROSHANI (1928 – 
135. Don MARTIN TRUSHI  (1933 – 1998)
136. At GJERGJ  VATA  SJ. (1915 – 2000)
137. At VIKTOR  VOLAJ  OFM. (1910 – 1995)
138. Don JAK  ZEKAJ  (1906 – 1995)

●MOTRA QË VUEJTËN DËNIME NË BURGJET KOMUNISTE:
139. Moter GJEORGJINA  BULGARECI (1928 – ?
140. Moter LILJANA RADOVANI (1925 – ?

■EDHE HARRESA ASHT VRASJE...E SHPESH, MA E RANDË SE PREJ PLUMBIT!
PO, MOS HARRONI... TË GJITHË PARA SE TË PUSHKATOHEN KANË THIRRË:
“RRNOFTË SHQIPNIA!”...
Melbourne, 26 Mars 2016.
Shenim: Nga libri “KKSH perballë Gjenocidit komunist 1944 – 1991” Autor FR. 2013.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)