Poezi nga Përparim Hysi

Subject:Thirrje KRISHTIT (poezi)
From:Perparim Hysi (perparimh@gmail.com)
To:fjalalire@gmail.com; floribruqi@yahoo.com; BOTAERE@yahoogroups.com; admin@zemrashqiptare.net; anuro@albemigrant.com; gazetadielli@gmail.com; gjivlashi@aol.com; nacionalalbania@yahoo.com; prien@sunrise.ch; botaere@ymail.com; albertzholi1@gmail.com;
Date:Saturday, 24 December 2016, 18:31

Image result for perparim hysiThirrje KRISHTIT!Po fryn e shfryn murrlan i ftohtë
Ndoshta, pas të ftohtit, do bjerë shi
Ç'është kokolizur e shkreta botë
Është lidhur pisk dhe s'e zgjidh njeri?!!!


2000 e ca vjet që lindi KRISHTI
2000 e ca vjet që bota nuk gjen qetësi
Kur shoh kaq vuajtje, më dhëmb shpirti
Po ku je, O KRISHT? Ku je, PERËNDI?

Ti le pas shumë urata
Dishepuj shumë; më shumë xhelatë
Ke lënë të ligj me shpirt si nata
E liga mbetet, jetës, gjatë.

Ca lakmimtarë, majmur si derra
Nuk ngopen fare: si të jenë luvgji!
Shumica ushqim kërkojnë në plehëra
Punojnë, robtohen, por nuk kanë,PERËNDI!

I vrarë shpirtërisht, nuk fle i qetë
Se skamja e njerëzve më brengos
Ku je, o KRISHT, o BURRË i drejtë?!
Kthehu se të presim... drejtësi vendos.

Tiranë, 24 dhjetor 2016

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)