Gjaku i Boletinit...

Tiranë, Mars 2017

Gjaku i Boletinit  ke  damare  bën si ato shqipetmaleve  i rrin karshi Kombit  i don bijtë e vet pranë
*Asambleisti Mark Gjonaj dhe gjesti i tij fisnik!

Udhëtimi për  Francë për  asistuar  gjyqin  u zhvillua  2 Mars, në Colmark ndaj ish Kryeministrittë Kosovës Z. Ramush Haradinaj bëri  pamundurpjesëmarrjen time  ndarjen e Çmimeve  Neë York,për femrat e suksesshme nga shqiptari i nderuarAssamblisti Mark Gjonaj.  Knë mesin e pesëamerikaneve ishte nominuar edhe mikja ime dhegazetarja e guximshme Mimoza Dajçi
Ftesa më kishte ardhur nga Znj. Dajcipor kishaplanifikuar të jem atë ditë pranë Komandantit RamushHaradinajIsha mes dy ngjarjeve të rëndësishmesepseedhe Mimoza rrjedh nga familje e njohur e heroit tëkombit Isa Boletini, ka shumë heroizëm e patriotizëmedhe brenda familjes së sajMikja ime e dashur mëmirëkuptoi.

Jemi mike të hershmekemi kaluar së bashku shumësfida të kohërave që kaloi Shqipëriapërjetuam dhe vitin  1997,  kur Tirana dhe e gjithë shqiptaria utronditën nga ato ngjarje të asaj koheDhe Mimozaishte nga të paktat femramund të them e vetmja që dititi rezistoi demokracisë e nuk ju nda për asnjë moment Partisë Demokratike deri në pushimin e saj nga punanga socialistët në pushtet edhe pse ish e persekutuarpolitike nga rregjimi komunist në Shqipëri.
Mimoza kujtohet gjithmonë me respekt nga ne që e deshëm dhe na deshte.  Kontributi i babait të saji vetëMozës dhe vajzës së vogël ku ishte nxënëse në LiceunArtistiknë të njëjtën kohë dhe koordinatore në Lice, la gjurmë që nuk shlyenpër demokracinë e vlerat e saj.

gëzovadhe u emocionova për Mozën, jam gëzuaredhe për arritjet e tjera që ka pasur mikja ime, duke marrë Çmime të ndryshme që i janë dhënë asaj ndërvitepor në rastin konkret kur të nderon dekoron ijoti,  zemra ngrohet më shumë
Rrallë jemi mësuar me këto dekorimet veçanërisht  neshqiptarët në Shqipëri.  

Ndihem e privilegjuar që jam mikja e shoqja e saj e hershme dhe ia njoh nga afër vyrtytet e larta të sajshpirtin e saj human e të palodhur për të ngritur nëpiedestalin e harresës shtresën e persekutar politike e në veçanti gruan,  ish të burgosura dhe persekutarapoltikeshtresë nga e cila vinte edhe vetë MimozaTërralla janë si ajoi mungojnë Shqipërisë, e me të drejtëpas largimit të saj nga Shqipëria për në SHBA, Kryetarja e Shoqatës së Gruas ish të persekutuarapolitike paharruara Lefteri Dvorani dhe miket e saj tëpersekutuara politikemë thonin ikja e Mozës nëAmerikë na thau krahët, e kishim në krye të çdo nismeveprimtarie tonënnuk dimë se çfarë do të bëjmë pa atëKishin të drejtë. Mimoza e themeloi atë Organizatëtë Gruas, se ish persekutar politikei mbrojti  drejtatasaj shtrese  vuajti padrejtësisht  komunizëm.
Mimoza Dajçi ka qenë anëtare e Këshillit Kombëtar Partisë Demokratike  Shqipërisë dhe  kujtohetrasti ku në një nga protestat e vitit 98, duke folurkundër Diktaturës arrestohet  bashku me dy deputetë PD-.
 riktheve vite pas mikja ime e dashurpo sot unëdua  uroj për sukseset tua. Edhe pse je  Amerikën e largët,  gjaku i Boletinit  ke  damare  bën si atoshqipet e maleve  i rrin karshi Kombit  i don bijtëe vet pranë 
Urime  Bekoftë Zotimikja ime, duke  dëshiruar marrësh sërisht Çmime  tjera.

                                      Rajmonda Maleçka
          -Anëtare e Akademisë  Shkencave-Shqiptaro-Amerikane


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)