SURROGATËT POLITIK DUAN TA SUNDOJNË DHE POSHTROJNË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Historiani i njohur, Hakif Bajrami i është bashkuar Lëvizjes ...

Akademik Prof.dr. Hakif BAJRAMI,Ph.D


AKADEMIA E SHKENCAVE DHE ARTEVE SHQIPTARO-AMERIKANE NGA NJU JORKU ...


Kur mbushet shpirti me urrejtje, trurinduhet ta shpijmë sa më parë   në remont. 
Pra nuk thuhet kot se kur shpirti vuan, truri duhet të punojë.

Pse politikanët tanë janë në udhëkryq?

Populli ka duraur mjaftë, me papunësi, me premtime të kota , me izolim që vet e sollët ju me  servilitetin tuaj.

LDK  më 23 prill 2020 ,nominoi Abdullah Hotin për postin e Kryeministrit. U shkelë elektorati  në  VV dhe LDK , që kishin votuar më 6 tetor 2019  ndryshe! Ato ishin   zgjedhjet më të mira  parlamentare në Ballkan. 

Krizën politike dikush e kurdisi në Kosovë . Partitë politike  votuan mocionin më 25 mars 2020! 

Ata më siguri se  do të përballën me rivlerësimin e elektoratit në çdo zgjedhje të ardhshme, sepse ato zgjedhje  e kanë vënë Republikën në pozitën më të vështirë, pas çlirimit të Kosovës!

Po të mbahëshin zgjedhjet të diellën që vjen, Albin Kurti dhe Vjosa Osmani do të fitonin  votat mbi  58-62%, në total. 

Sulmohen tek rrethojat e Kuvendit, Thaçi, Veseli, Haradinaj e ...

E ndofta në një të ardhme jo të largët Isa Mustafa, Hashim Thaçi e ndonjë i tretë , duhet të përshëndetën me pozitat që i kanë  ndrruar si këmishat këto 20 vjet,thuase nuk ka politikan tjetër në këtë Kosovën tonë!

 Nëse e emitojmë Amerikën, atje 8 vjet në pushtet arrihet fundi. 

E këta po duan me ia kaluar Titos, Enverit,Kastros, Maos, Stalinit, Hrushqovit, Çaushevskut, Luixhëve të Francës, e kujt dreçit jo.

Kosova është pra shumë e vogël për ta, thuese çdo gjë sillet rreth tyre.
Jeni në pozitë fatamorgane.Po bëri Përendimit të thotë një ditë bëni si të doni... vaji halli për Kosovën....

Populli është falë Hyjit gjallë e shëndosh , ai  do e nxjerrë prapë  qerrën nga balta e këneta, por rrotët ndofta  do të kalbën shpejtë si ata që i vunë përçarjet gjatë shekujve ( XIX dhe XX-të.) 

Shumë gjak është derdhë për këtë Tokë Dardane , dhe se  politikanët  tanë  nuk janë patronë të lirisë sonë.

Limaj flet pas takimit me Thaçin: Tallja mund t'i kushtojë Kosovës ...
 
...Aspak nuk çuditëm, për sielljet e Isa Mustafës ... Menjëherë pas çlirimit  në “fronin  e parë”, dualën disa ish udbash, ose fëmijë të tyre, që me elegancë u injektuan  në LDK. Pra Sigurimsat dhe persona të padukshëm,  bijë e bija të tyre( telefonat e të cilëve i posedonte kryeshefi i udbës serbe  Stanishiqi) të maskuar në syreta te popullit u bën demokrat dhe u bënë multimiliardera  duke  krijuar pasuri sheikesh . 

Në emër të demokracisë  dhe të  robërisë së  thellë ato fytyra meskine  para popullit krijuan terma “institucionalistë”,
”akademikë”,” inteleketualë” që ishin  veqë  surrogat të rrugëve , kafeneve publike  që prodhonin  gënjeshtra  , kërcnime demokratike ngase jetonin me  me vetë krimin.

Allies Unite to Topple Thaci Govt in Kosovo | Balkan Insight


12  herë u intervistova në Zyrat  sekrete te UNMIK-ut dhe Eulex-it për shkrimet e mia shkencore! 

Në ato shkrime  nuk kisha  urrejtje për popuj tjerë ,  por mbi të gjitha  me argumente shkencore  e zhvesha deri në palcë   krimin, fashizmin dhe totalitrizmin serbomadh.

Pas çlirimit  të Kosovës kur i vëreja në rreshtat e parë “politikanët me pedigre”, më vinte të vjellë se në duartë e kujtë kishim mbetë prap në disa mese.

 Po ua përkujtoi vetëm që mbi 8 herë  më muarën në pyetje agjentët sekret ( prej tyre 3 shkrimtarë me “famë”) duke mu kërcnuar se: 

 1. Po e “përhapja shovinizmin dhe nuk pajtohesha me ndryshimet kushtetuese në Kosovë më 1989. 

Shiqoni more të mjerë se si veproi Melihate Termkolli si heroinë;

2. Akuza e prokurorëve vaxhdonte: pse në “VJETAR”, i kisha botuar gjatë viteve 1985-1988(mbi 1018 faqe dokuemnete për diktatiurën ushtarke Titiste Jugosllave në Kosovë, e vëndosur më 8 shkurt 1945 deri më 16 qershor 1945”; pse e theksoja se Titoja  e nënshkroi Marrëveshjën gjetelmene më 1953; Çfar mizorish ka bërë Shtabi i Rankoviqit 1950-1966; Presioni për mbylljen e shkollave 1958 etj.)

Kështu shkruan në akuzë.

Nuk po thellohem, sepse shkrimi për surrogatët dhe sorollapët  e çdo kohe, jam  i gatëshëm ti  botojë dhe denoncojë në  publikpër të bërat e baballarëve të tyre...

Si frigohem askujt!Askujtë nuk i kam borxh !Do ethem publikisht 

të vërteten e hidhur  sidomos nga viti 1962 ,1968, 1980-1999 e tutje. 

Po, edhe nëse "vritem"  mos e harroni se  gjaku im do e tregojë   historinë tragjike të surrogatëve dhe kameleonëve politikë të kohës !

Essad Pasha Toptani - Wikiwand

 Po, Esat Pasha ka psë dalë nga zgafellat tinzare dhe bizare e sistemit të kalbur me intriga dhe afera -nga Porta e Stambollit, në luftë për nishana.

 Më duhet të them se janë tri marrëveshje:

 Esad Pasha-Nikolla Pashiq (1-Pashiq- Esad, Nish 1914; Pashiq-Esad, Durrës 1915; Pashiq-Esad, Selanik 1917); një Esad Pasha-oficeri serbian, në Tiranë më 1915. 

Unë nuk e  them kurrë se duhet të përseritet çasti i Avni Rrustemit. 

Ai çast është heroik dhe antologjik për mësim në historinë e ndritëshme shqiptare.

Kush nuk ka mësuar nga soji i Esat Pashës, nuk ka për të jetuar jetë lirie, sepse shpirti i tij është katran dhe është mësuar të jetojë me krimin dhe hajninë.

Sot çdo gjë është nën rrezatim. Latinët thonin : "Sub specie enternitatis"-"Nën dritën e përjetëshëme". 

Pra askujtë nuk i sigurohet froni i përjetëshëm, nën obligim (sub modo), sepse sot, nesër është dje. 

E për ta shpjeguar se në histori asgjë nuk është e re, dhe po provuam mund të zbulohet çdo gjë që e organizon mendja dhe dora e njeriut, po kthehëm në atmosferën e rrethanave në Kosovë dhjetor 1998/-janar 1999.

Është një staf që kishte siguruar të katër variantat e projekteve të Hillit për Kosovën: 

se si duhet të zgjidhet çështja e Kosovës. Baca Adem Demaçi - Simboli i Lirisë - Posts | Facebook

Ato, ne si staf hulumtuem me Bac Adem Demaçin qe edhe i kishim në tavolinë (tre veta), para se të shqyrtoheshin aty ku duhej. 

E vërteta, Shërbimi kontra informativ i Zyrës së Demaçit ishte në gjurmë të kësaj zejtarie sidomos asaj që liferonte në vijën: Prishtinë-Beograd-Tiranë-Strasburg. 
Ai shërbim lëre që e dinte se çka po lëviz nga Prishtina për Beograd dhe anasjelltas, por me kohë e kishte zbuluar KUNDËRTHËNJËN në mes Hollbrukut dhe Hillit, me një anë, dhe Grupit Kontaktit dhe TRURIT Komandues të NATO-s (!)...

Kuptohet pa ndonjë invsetim, sepse nuk kishte investime fare. 


Adem Demaçi pas lirimit nga burgu: Jam kundër hakmarrjes - Lajme247


E kreu i disa partive (LDK etj.), që i posedonin dokumnetet e Hillit, kur ato dilëshin nga përdorimi, dhe bënin krekosje se: “i kemi informatat e dorës parë”na dukej se: Naiviteti nuk ka kufi, pati thënë njëherë Mr Hamdi Thaçi (poliglot nga Gjakova). Ndërsa  S. Millosheviqi,  nuk ishte pa informata e shfrytëzonte çdo plasaritje të këtyre niveleve komunikative “pas taravive”, si thoshte Baca. Zyra politike e UÇK-së ishte vendosur gjatë kohës së luftës në shtëpinë e Avdi Paçaradës, në lagjen Tophane, të cilën e ka udhëhequr simboli i rezistencës kombëtare Adem Demaçi.


Lëvizja VETËVENDOSJE! - Tribunë me rastin e 20 vjetorit të hapjes ...

Dhe më në fund, me vetëbindje se është mbi problemin, Milloshi që shpërndante edhe dezinformata me qëllim, do të shpërthej edhe para oficerëve të nderuar:KLARK dhe NAUMAN me këtë vetëbesim se është faraoni i Ballkanit duke thënë: “Në Kosovë është prishë me kohë balanci statistikor i popullsië, në mes serbëve dhe shqiptarëve, sepse fertiliteti te shqiptarët është i lartë, ne do ta harmonizojmë atë”. 

Me këtë Milloshi argumnetoi para oficerëve të shkolluar, se e ka në plan: disa shqiptarë t` i vrasë, disa të i shpërngulë dhe ta krijojë një balans të ri popullor në Kosovë 49% shqiptarë, ndërsa 51% sllavë.(Posedohet programi). 

E për të ardhur deri te ky realitet, në asnjë mënyrë, kishte shpërthyer Milloshi me një politikan që quhej Jirzhi Dinzbir, nuk do të lejohet që asnjë lloj DIALOGU në anën e shqiptarëve ta DREJTOJË ADEM DEMAÇI. 

A nuk është kërkesë që asnjë dialog sot: “nuk duhet të lejohet ta drejtojë Albin Kurti”. 

Para pesë muajëve thonin të njejtën gjë për Ramush Haradinajn.

 Kërkesën kundër Adem Demaçit, Milloshi ia kishte drejtuar Ivanovit (MPJ i Rusisë), por edhe një austriaku që hynte në Barakën afër Stadionit më lehtë, se në dhomën e tij të gjumit.

Familja nga Kosova falenderon familjen shqiptare që i mikpritën ...
 

A nuk ia kanë thënë një gjë të tillë Grenellit “turistët” e Isës (Abdullah Hoti etj) qoftë në Berlin qoftë në Washington DC !

PO !Këtë e tha edhe poeti  pejan Kujtim Shala në TV.

E kur Baca DEMË ua përkujtonte se: nuk i frigohem askujt, na thonin:” Milloshi është i fortë, duke thënë se kreu i LDK i ka të gjitha pajtimet e gatëshme” (….).

Me liferim të këtyre  këreksave  atëbotë (1998), ishte njoftuar edhe një agjent i CIA-s, i cili informatën ia plasoi Medlin  Ollbrajtit, pa hezitim. 
NATO kujton përvjetorin e fundit të bombardimeve ndaj forcave serbeAtëherë vlera e Zyrës Demaçit u bë për disa shqiptarë që donin vetëm ata t` i kanë informatat tapi, edhe më e rrezikshme, për zejtarinë meskine të tyre që TRUMBETIONIN vetëm autonomi për Kosovën , do të thot sovraniteti i Jugosllavisë ruhej. Po, publikisht shtiheshin për engjujë, por vetëm të “Shën Egjidios”.

 Këtë surogatizëm populli atë botë nuk e kishte në dijeni. 

Mjerë ne çka kemi shtrydhë e ndrydhë mendjën, ku po na çojnë surrogatët e Esat Pashës.

Bombardovali Srbiju da bi je opljačkali: Vesli Klark i Medlin ...

Kur i merrnin informata nga Kosova dhe diaspora e jonë patriotike: Ollbarjt, Tallbot,Toni Blerë, Shreder, Shirak ,të gjithë do të rreshtohen në personalitete që e kërkonin intervenimin ushtrak kundër RFJ, pa dallim dhe pa pushim.

 Pra, edhe informata e të vegjëlve ka vlerë, edhe pse vjen nga poshtë-lartë, e mund të shkojë shumë lartë e më lartë, sepse ata më të lartit pastaj zgjohën, dhe e vërtetojnë se kanë mekanizma, kush po luan me një popull.


21 vjet nga dalja publike e UÇK-së | OxygenPress

 Kështu krijohet informimi dhe forcimi nga poshtë lartë.  


E duhet të dihet se, vendimi për intervenim ushtrak ndaj Serbisë ka ardhur nga informatat poshtë-lartë, nga trevat arbnore të viseve të Shqipërisë Etnike, që më në fund u firmos vendimi për sulme të NATO-s qysh në tetor 1998, por me fusnotë:“që Serbia mos të dëmtohet aq rëndë, por të vëndoset një kontroll ndrëkombtar në Kosovë,ku nuk do të kishte as fitore të  shqiptarëve, e as humbje të  serbëve”. Me këtë paradoks historikë po luhet edhe sot.

AdemDemaçit shumë lehtë iu gjetë SURROGATI në janar 1999, sepse me çdo çmim ai nuk duhej lejuar të shkonte në Paris. 

E kur nuk e pranoi  Dokumnetin e Rambujesë, emri i SURROGATIT dihej menjëherë. 

Rrugëtimi i Isa Mustafës për në majat e LDK-së

Por “nuk dihet”, kush e ka regrutuar surrogatin, sespe regrtuesi nuk kishte nevojë për kapelë, por për çizme, me ambicje se: “po nuk është Adem Dema në negociata në Paris, ka shansë që të jetë i pari në Rambuje” edhe pse nuk ishte as i dyti në Romë’.

27 vjet nga suprimimi i autonomisë së Kosovës - Radio Kosova e Lirë


 Dhe qendrat e fuqive të mëdha  do të pajtohën, me realitetin, për të cilin ne sot pagujmë haraq për ambicjet e sëmura shqiptare. 

Pra, shqiptarët shkuan në Rambuje, duke spijunuar  për njeri tjetrin si sot këta palaçot se: taborri im është kompetent me u marrë me negociata; klani im është siguria për fitorën e juej”, e lojëra të stilit Makiavelit sa të duash.

 Po, unë mendoi se Bac ADEMI ka bërë mirë që ua mundësoi shansën atyre që nënshkruan 1,500 ushtarë ta ruajnë kufirin shqiptaro -shqiptar; 

2,500 policë ta serbianë të ruajnë ‘rendin dhe drejtësinë” në Kosovë. 

pashtriku - histori - sheradin berisha: isa mustafa - pro ...


Plus sovraniteti i Jugoisllavisë mbi Kosovën mbeti i garantuar nder kombëtarisht për Milloshin, me nënshkrim të shqiptarëve!...

 Pra a nuk jemi ata që i rifilluam negociata TEKNIKE dhe ramë në sernishtë me negociata politike deri te ndarja e Kosovës. 

Nga Flori Bruqi-Lufta e Kosovës, krime pa dënim!

Mos e shpjegoni pseudo historinë e djeshme, me historinë e mëvonëshme, sepse atë e shkruan afro 1, 000.000 milion shqiptarë të larguar nga Kosova, afro 14,000 civilë të maskaruar,20, 000 femra të dhunuara, afro 1,000.000 libra shqip të djegura. 

Gratë e dhunuara gjatë luftës së fundit shprehen përmes ekspozitës ...

Historinë famëlartë e shkroi UÇK, e shkroi NATO me SHBA dhe Popullin tonë liridashës !

Kosova është më përplotë  “juristë”  të aftë. 

Popull i dashur,  pas përkthimit Kushtetutës nga gjuha angleze ka qenë dashtë të bëhët dhe përshtatet shqip  ndonjë “lekturë-shkarravinë” në Kushtetutë, se për ndryshe autorët e Kushtetutës, nuk janë “made in Kosova”, fare.

Filozofia e drejtësisë është shkencë evolutive. E kushtetuta e Kosovës, duhet ZBATOHET, e jo të komentohet, apo të 
vlerësohet. 

Kushtetuta e Kosovës/ Si mund të shkarkohet presidenti - Top ChannelNenet 82 dhe 95 të Kushtetutës Kosovës i japin Presidentit të drejtë me rastin e themlimit të Qeverisë ta KONSUMOJË të drejtën kushtetuese vetëm DY HERË. 

Pra, Presidenti në rastin e tanishëm (prill 2020) e ka konsumur njëherë Kushtetutën,kur e ka nominuar Albin Kurtin për mandatar dhe është zgjedhë. 

Herën e dytë, pas MOCIONIT, Presdenti ia ka BESUAR prap VV mandatarin.

Rrufeja i merr jetën 54-vjeçarit në lagunën e Karavastasë

 PO shihet se VV nuk ka mundësi për ta rikrijuar Qeverinë, sepse të gjithë janë kundër saj.

 E shtroi pyetjën juristëve tanë, në cilin nen të Kushtetutës shkruan se: Presidenti për herë të TRETË, ia jep mandatin ndonjë partie (kësaj radhe asaj humbëse, e që ka vendin e dytë, por sikur të tjerat Kushtetuta e NOMINON HUMBËSE).

Sot mbahet seanca për shkarkimin e Qeverisë Kurti


 Çdo gjë përfundon këtu. Atë ditë kur VV nuk lëshon përgjegje të limituar me Kushtetutë, Presidenti ka vetëm një mundësi: vetëm t` i shapllë zgjedhjet e reja parlamentare.

Por për të mbetë me fytyrë në popull duhet që kjo çështjë ta jep në VERDIKT GJYKATA KUSHTEUESE. 

Nuk ka shpjegim tjetër, sepe partitë duhet ta çmojnë realitetin, që nuk ndryshohet tani.

 Në këtë drejtim faji është polivalent.

Presidenti si zot shtëpie, duhet ta ndiej përgjegjësinë, e ai më së shumti i ka fry krizës, me inate personale.
Kosovo's Hashim Thaci: From guerrilla leader to president - BBC News

 Unë e resepktojë dhe miqësisht i them: mendo për Republikën sovrane dhe të pavarur të Kosovës, që vet e ke shpallë. 

Pra, përgjegjësia është edhe tash historike dhe penale, kush shkelë  mbi atë çast histiorik me vlerë, sepse në çdo kohë duhet t 'ua japim hakun atyre që kanë derdhë  gjak dhe mund  për këtë tokë arbnore.

Sot (viti 2020), të ngrihesh e të shkosh (LDK) në Berlin te Grenelli e t` i thuash se vetëm neve jemi faktor proamerikan në Kosovë, është diçka që duhet ta shqyrtojë Hashim Thaçi!

Nëse  Hashim Thaçi dëshiron dhe don  të tregojë se luftën çlirimtare e ka pasë me shpirt, e jo me alter ego. Caktohet dita për seancën kur do të votohet mocioni ndaj Qeverisë ...

Së dyti, të shkosh (LDK) në Vashington me autorizim të Isa Mustafës dhe t' i thuash prap Grenellit me betim eutanizist, se vetëm LDK, apo Hashim Thaçi, ka kapaciet për negociata, është më tepër se tradhti kombëtare !

 Kush e ka bërë këtë dihet: Abdullah Hoti-Agim Veliu-Skender Hyseni. 

Prap Presidenti i Kosovës,zt. Hashim Thaçi që është përgjegjës për seicilin shtetas të Kosovës , si  Zot shtëpie, nëse nuk është regrutues me Isa Mustafën, ka shansë të zbardhë historinë e zezë, në këtë epizodë jetësore, dhe kjo zbardhje i duhet, për ndryshe i mbetët në votër, hafiellëku i tërë (ISA MUSTAFËS), si komunist i shkollës  së Kumrovcit dhe nxënës i mirë i Rrahman Morinës!

Edhe më drejtë për drejtë, President i nderuar HASHIM THAÇI, t` i thot një gazetari në TV publikisht: “I thuaj filanit jam në shtëpi dhe mere edhe fistekun dhe ejani”, është më shumë se qëndrim jo civilizes, pra është qëndrim feudal mesjetar. Hej burrështeti nuk sillet kështu. 


Kurti dhe Osmani bëjnë homazhe në Prekaz - Albinfo

Pra as ata që kanë pozita e as ata që momnetalisht janë opozitë e po duan të pushtetohën me zor, nuk u ka hie të sillën para popullit si avanturier, sepse duhet ta dijnë se votat e tyre: Hotit, Ramushit, Fatmirit, Rakiqit etj, nuk bëjnë sa ka vota Vjosa Osamni.

 E nëse ia shtojmë edhe votat e Albinit dhe Kadrisë, atëherë në çfardo VARANTI kjo qeveri e zorti që po aspirohet me çdo çmim, do të jetë JOLEGJITIME. 

Nuk ju them me inati  sepse keni ushtruar DIREKTIVË se në TV nuk guxojnë ky e ai të dukën kurrë.

 Kjo nuk ka qenë praktikë as në komunizëm. 

Ta dini këtë, unë nuk ju urrej, sepse Kosovën e dua mbi të gjitha.

 Po, për këtë që po shkruaj, po më kërcnoni.

Dhe mendimin  tim , e shpreha më lartë.

Unë jam pajtimtar, dhe kam mësuar shumë nga Adem Demaçi, plus nepër sipoziume shekncore, nuk mundeni të më frigoni me asgjë. 


Who was Adem Jashari? [Tribute] - YouTube

Isha dhe jam i shkollës ADEM JASHARIT-që Shtabi i Përgjithshëm i UÇK me Komunikatën nr. 71 e ka qiuajtë ADEM JASHARI -LEGJENDARI. 

Por nuk frigohem fare, se askujt nuk i kam boxhë asgjë.

Unë e kam këtë qëndrim tolerant dhe pajtimtar, sepse kam fakte të nevojshme për ta popullarizuar SHËNDETIN CIVILIZUES TË KOMBIT TIM.

Dhe e dua çdo pjestar të KOMBIN TIM ARBNOR, kudo që jeton.

I respetoi edhe kombet dhe racat në tërë globin. 

Po, shumë po manipulojnë me emrin e N.Mendelës, por kur e kam lexuar ofertën konfidenciale, se i jep azil Sllobodan Millosheviqit në Afrikën Jugore, nëse dëshiron, atëherë e kam kuptuar se shumë më mirë ka mbetë historia e Bacës sonë Bacit të EVROPËS, që nuk mori pushtet, sepse forca e pushtetit  ta koritë edhe hien nëse nuk je burr apo burrëreshë, nëse nuk dehesh, sepse: shpirti nga rakia vuan, por truri punon. 
Më besoni se nuk pi alkohol kurrë. Por po e them nga mësimet dhe pësimet e të tjerëve. 

E pra edhe ai fisteku, që porvon ta kontrollojë publikisht  Presidentin, që i bje se vetëm unë mund ta japi lejën për të lëvizë, shih duke shfrytëzuar COVITIN19, është një marrëzi që ka definicion njerëzor.

 Çdo gjë pra Ju që po veproni me INATE është në dëmin e popullit tonë të vuajtur!

VDES NJË 44 VJEÇAR, 21 VIKTIMA NGA COVID 19 NË KOSOVË - YouTube

Nuk është rrezik për LDK-ën, për  Vjosa Osmanin  e ndonjnjë  të tretë... Jo janë poltronët sahanlëpirësit politikë  në LDK etj. që i kanë ambiciet infektive, e që si surrogatë natë e ditë “meditojnë”, së pari rrënime shtetërore, e pastaj poste, në mënyrë që kur të ngjitën lartë, të mos e shohin as hien e vet. 

Kështu ky sojë i nëntokës në luftë për surrogat pa pushim provon ta kalojë një ditë edhe hijen e vet. 

Kurrë nuk do të ngjanë ai vakt, kurrë nuk do të vjen ai zaman.

 Por nëse ngjanë, si veproi Poeti Kujtim Shala, atëherë del se duhet zbuluar kush e REGRUTON surrogatin, kësaj radhe. 

Edhe regrutuesi për fat dihet, si në rastin e Adem Demaçit në janar1999: dihet emri dhe regrutuesi, por çka na duhet sot, kur po ata që e regrutuan atëherë, na kanë detyruar të paguajmë haraç deri me sot me UNMIK+EULEX në kurrizin tonë të krrususr nga robëria dhe bajratarizmi.

Gjykata Speciale dhe rrëzimi i Qeverisë Kurti - Syri Kosova ...

Në lidhje me këtë “atmosferë” studioni KATËR projekteet e Kristofer Hilit për Kosovën 1999. 

Provoni ta mësoni pse dështoi Marrëveshja Hollbruk-Millosheviq (13 tetor 1998). 

Provoni t` i gjeni dallimet në mes Shtabit të NATO-s dhe Grupit Kontaktit që debatonin për Kosovën më 1999. 

Provoni këto të gjitha me kundershtimet ordinere ruse qe dy shekuj. 

Kryeministri Albin KURTI - Posts | Facebook


Do ta kuptoni se si Milloshi për një PËRDORIM i tërhjek për hunde të gjithë-të dy taborret (1995-1999), sepse prapa tij qëpndronte dy mendsia edhe në Kosovë kundër UÇK-ës, në BE dhe NATO, plus Rusia dhe Kina pa dymendësi.

 E ju them kryeneqëve politik shqiptarë sot (2020), lehtë është veprimtarin e devotshëm më e shti në knetën politike, por është aftësi më e nxierr prej saj, sespe me e nxierrë popullin nga humnera, i ndihmoni sovranit . Pra Qeverinë KURTI , në momnetin historik, PDK si parti e istikameve, është dashtë ta shpëtojë dhe historikisht do të mbetej vepër largvajtëse për kombin, gjithnjë duke pasë para sysh se “vija e kuqe” në politikë është vetvrasëse!

DER STANDARD: Kriza kushtetuese pas ndërhyrjes nga i dërguari ...


Panterej thonin popujtë e lashtë. E ju të PDK-ës, pse nuk më ndigjuat, jo për ta shpëtuar VV-n, por Luftën e drejtë që e keni bërë, e për këtë paqi vetën në qafë të gjithë, por pa të keqën e popullit, i cili nuk ka çare pa u ferkua me juve. 

E unë publikisht kam bërë përpiekje që PDK-në  si parti serioze ta shpëtoi situatën historike, në këto rrethana të LUFTËS BILOGJIKE, duke mos votuar = mos ta votojë MOCIONIN, por bën ykdyl me një kali që fitoi, e humbëm të gjithë.

E humbjën do ta shihni shumë shpejtë, mjerishtë të gjithë. 

Kjo që po ndodhë sot në Kosovë e bëjnë vetëm “të marrët politikë”, që më lehtë e pranojnë me e kap  diellin me duar, sesa t` ia shtrijnë dorën njëri tjetrit, kur nuk kanë interes, sepse kur po kanë interes, po harrohet DEMARKACINONI, po harrohet TARIFA, po i harrojnë se 23 herë që e kanë shkelur  Kushtetutën,e kanë maskur fusnotën, e kanë përbaltë VENDIMIN e GJND-ës se Kosova mund të shpallet shtet sovran.


Tags - Bota Sot

Ku është fytyra e juaj këtu, para popullit.

 Po, gati të gjitha partitë po sillën sikur na e kanë shpirtin në grusht, sikur na e kanë siellë çlirimin nga çantat e tyre “VIP ”!

Po ku janë sot ata komunistat që kalëronin me makina luksoze.

 Në të njeJtat pozita do të vini edhe ju nesër. 

Nuk duam politikë… Pse jemi dashuruar me politikanin-menaxher ...Më duket se dera, nuk do kallauz.

 Pas deklaratës së poetit Kujtim Shala  në TV7, se i është thënë Grenellit se:"Kurti nuk është person i përshtshëm për negociata", dhe ato janë veti e LDK si parti “akademike” dhe"institucionaliste”. 

Kjo epidemi politike që nuk është e sotit, duhet të zbulohet lakuruiq, sa nuk është bërë vonë, për tërë kombin.

 Këtë lakuriqsim e ka borgj edhe Tirana, besa edhe Shkupi, sepse ka informata sa të duash (Presidenti, Kryetari, Kryetarët e partive-HB). 

Shqiptarët e Kosovës-populli më pro anglo-amerikan në Botë ...

E vërteta, është s poeti Kujtim Shala, ka një virus se i ka kontaminuar shokët e partsië, sepse ata si HAFIE ma asksuh nuk i voton, të paktën rinia Jo. 

E në këtë rrethanë të hafiellëkut, duhet zbardhë hulmutuesi diçka krejtë të tretë. 

Trendi shqiptar i të bërit politikë me koronavirusin! - lexo

Ai që i ka nisë hafiet në  Berlinë, Washington DC   , janë të diskualifikuar për lojëra tjera, sepse bosët e bosit, duhet të ndihën komod, se diçka, së pakut një asht ministri e mos ndoshta po u bjen Bajrami në ramazan, e bëhët Kryetar Qeverie.Fact or Fiction?: Archimedes Coined the Term "Eureka!" in the Bath ...

 U zbulua, shpejt -Eureka! 

Po kështu pikë për pikë veprohej edhe sa ishte gjallë  kundra Adem Demaçit duke thënë se: “Ky nuk ka ndienja, se është për luftë, e ne jemi paqësor”. 

Por armiku huk ishte paqësor dhe gati të gjithë si në orkestër (këtë Hashim Thaçi e di shumë mirë) thonin se “jeni terroristë”. 

Letrat e dëgjuesve | FOKUS | DW | 04.06.2011


Suksese tjera analfabetë politik drejtë greminës suej! 

Po ju me këto lojëra meskine, do të ecni, rruga do të mendoni se do t` ju duket shumë e gjatë, shumë shpejtë do ta kuptoni se po silleni në rreth të thatë, ku as korona virusi 19 e as polivirusi 20, nuk hyn se kanë me iu mbetë vetëm eshrat nga ata që i shfrytëzojnë.
Kazani mediatik dhe Kazani politik | Gazeta DitaShiqoni sa meskine është situata brenda partive, kur poeti Kujtim Shala e zbulon porosinë e tre musketarëve (Hoti, Veliu dhe Hyseni).

TRABOINI: March 2008 Poeti Shala, tash mendon se vet do të jetë në një ditë në maje, se mjafton të flietet se është për President !!???), pra jo ata që i “kryen punët” në Berlin dhe Washington, si hafie prostitucional. 

Ata do të lëpihen me shpresa bothecësh për një kohë të gjatë dhe do të hidhërohën se “nuk e paskan ditur se me kend kanë punë”.

E pra, nuk është në pyetje Albin Kurti, as VV por është në pyetje fati i luftës, fati i Kosovës, së cilës disa po duan me ia qitë futën, edhe pse vet kanë qenë faktor shumë domethënës në te.

Debati “Stefani”, një debat që duhet çuar më tej | Gazeta Dita

 E lakmia për pushtet si duket i ka mëpirë më keq, se shlivovica.

 Por defaktorizimin e luftës, LDK po kujton se me këtë akt të MOCIONIT e ka plasuar aty ku i nevoitët: e ka defaktorizuar UÇK-luftën dhe e ka sjellë “instutucionalizmin” primitivë në modë, i ka bërë komandantët e luftës t` i përkulën tarifave  të pretimve dhe ta kuptojnë se edhe këta i ka në listë për ambasador “Republika e Melkezedekut”.


Licenca, tani edhe për mësuesit |


Kush do ta merr Qeverinë dhe çka thot Kushtetuta që duhet të ZBATOHET pikë për pikë, e jo të komentohet dhe spejgohet pa pikë e presë fare.

 Ja nenet e saj në saktësi, pa frymë dhe pa ekivoke, se si  do t` i komentonin apo  pelqenin partitë politike  . 

E për fat të kombit ato nene nuk ka fuqi tani për tani që ti ndryshon askushngase :

Kush dhunon luftëtarët e UÇK-së, fyen rëndë kombin shqiptar | ILLYRIA

Neni 82 i Kushtetutës së Republikës së Kosovës thotë :

 “Kuvendi shpërndahet në këto raste:

 1. Nëse brenda afatit prej gjashtëdhjetë (60) ditësh nga dita e caktimit të mandatarit nga Presidenti i Republikës së Kosovës, nuk mund të gormohet Qeveria;

2. Nëse për shpërndarjen e Kuvendit vetojnë dy të tretat (2/3) e të gjithë deputetëve, shpërndajrja nëhet me dekret të Presidentit të Republikës së Kosovës; 

3. Nëse brenda afatit prej gjshtëdhejtë (60) ditësh nga dita e fillimit të procedurës së zgjedhjes, nuk zgjedhet Presidenti i Republikës Kosovës.

2. Kuvendi mund të shpërndahet nga Presidenti i Republikës së Kosovës, pa VENDIM të sukseshëm të mosbesimit të Qeverisë. (Çka ka nevojë këtu të spejgohet).

Jo, Kushtetuta duhet interpretohet në praktikë si zabtim.E zbatimi në rastin e Kosovës është se Presidenti duhet ta shpërndaj Parlamentin e të shkohet në zgjedhje të reja-HB).

Kushtetuta e Republikës së Kosovës (Zgjedhja e Qeverisë)

Neni 95,Alinea 4:

Nëse përbërja e propozuar e Qeversië nuk merr shuicën e votave të nevojshme , Presidneti i Republikës së Kosovës, brenda dhjetë (10) ditësh emron kandidatin tjetër sipas së njejtës procedurë. Nëse as herën e dytë nuk zgjidhet Qeveria, atëherë Presidenti i Koosvës i shpall zgjedhjet, të cilat duhet të mbahen jo më vonë se dyzetë (40) ditë nga dita e shpalljes së dytë.

Alinea 5:

Nëse Kryeministri jep dorëheqje ose për arsye të tjera, posti i tij/saj mbetët i lirë.Qveria bje, dhe Presidenti i Republikës së Kosovës, NË KONSULTIM ME PATRITË POLITIKE ose KOALICIONIN që ka fituar shumicën në Kuvend, mandaton kandidatin e ri, për të formuar Qeverinë.”

VENDIMI: “7 marsi përkujtohet prej 58 vjetësh”, ja si është ...
Ska nevojë për kurfar interpretimi apo spejgimi. Kushtetuta duhet të zabtohet, sepse askund nuk thot se:Presidenti ia jep mandatin partisë (koaliconit) TË DYTË apo të TRETË, sepse të gjitha konsiderohen HUMBËSE, sepse e drejta e Presidentit ështëkonsumaur herën e parë dhe të dytë ( që të dy konsumimet Presidenti i ka shterrë me VV), dhe, konsumim të tretënukka, me këtë Kushtetutë që është në fuqi.Unë mednoi se seicili vendim i GJYKATËS KUSHTEUESE duhet të respetohet.

Pse atëherë e tërë kjo urrejtje për njëri tjetrin.
E zbatoni  verdiktin kushtetues.

E tërë bota e civilizuar Perendimore, ku e kemi vendin, këtë e kërkon prej neve.


A e dini pse pëllumbi i bardhë simbolizon paqe? | CNA


Përfundim:

TrekëndshiGrenell-VV-LDK, është në pasqyrë të opinionit. 

Është shumë lehtë me humbë të gjithë, aq më parë kur VV është në mes dhe ndrydhet në mes të parit dhe të fundit. 

Do të ishte mençuri që VV (Kreu i saj) mos dal nga loja pa çmim:zbulo çdo gjë, sepse nuk dëmtohet Kosova fare.

 Duhet shpalosur argumentet e fundit, nëse posedohet Marrëveshja Thaçi-Vuçiq-Mogerini.

Ajo diku pushon, e strofulli dihet.

Në opinion, qëndrimi i AAK dhe NISMA-s është kah komentohet si çyqari e knetës.

Kurse PDK është kah grumbullon energji për t` i plasuar në greminë të gjithë, por jo vetëvetën dhe Kosovën, sepse e konsiderojnë punën e tyre si shpëtimtarë. 

Kujdesi se do të gjindën në “kenetë” do të ishte i dobishëm, për shëndetin masiv, sepse për atë individual nuk ka shansë që do të reahabilitohën si mendojnë, duke anatemuar të tjerët.

Ata që kanë njohuri të hollë diplomatike, mund ta kuptojnë se Grenell i realizoi dy Marrëveshje shumë shpejtë Kosovës-Serbi. 

E para, ishte që injektohej një firmë ajrore gjermane që të lëvizë lirshëm  nga Beogradi për Prishtinë dhe anasielltas.

Kjo ishte e ëmbël për Grenellin, se ishte firmë gjermane sepse ishte ambasador në Berlin. 

Paqe pa kufij” – takim i madh ndërkombëtar në Madrid - Vatican News


E dyta, marrëveshje spektakulare ishte për lidhjën HEKURUDHORE Prishtinë-Podujevë-Kurshumli-Nish.

Këto marrëveshje u nënshkruan nga personat që “askush në Kosovë nuk dinte kush janë”.

E dinte vetëm Presidenti dhe ndonjë kuadër që nuk duket.

Pas këtij suksesi Grenellit iu rritë apetiti dhe palnifikoi Marrëvesha e 3-të përfundimtare që të nënshkruhej  në Washington. 

Aty, u ftuan Hashim Thaçi, Albin Kurti, Abdullah Hoti dhe..Aty ishte dhe ekipi i  Millosheviqit më në kryeAleksandër Vuçiqit.

Nënshkrimi i dokumentit për të cilin Albini nuk dinte çka mshifej në te, nuk u nxorr në tavolinë, për t` i ra gërshërë KOSOVËS, sepse njeriu kompetent (Albin Kurti) mungoi. 

Këtu Grenell mori “temperaturë” dhe shfryrjën e gjeti te Abdullah Hoti i cili i tha se:" LDK-ja  do ta pranonte, çkado që nënshkruhej aty. Tash shtrohet pyetja, a e ka dijtë PËRMBAJTJËN Presidenti Hasshim Thaçi, me siguri se po. E lajmet që vijnë nga qendrat informative gjermane, shpjegojnë se Albin Kurti mbetet “kurban” i një akti që po të ishte në Washington,ai do të largohej nga akti solemn. 

E largimi do të ishte dëm i madh, se sa mos shkrurja. 

Tash, futjën e pasukseshme në grackë të Albinit, lere që po e paguan Qeveria e tij në detyrë, por në grackë do të bije edhe Ramushi, që ia përplasi Mogerinit hartat në fytyrë më 2019.

A do t` ia përplasë edhe pasardhësev mbetet të shihet.
Unë e di çka fshifet nën majën e Çakorit. 

Toka jonë na duhet, por edhe nëntoka duhet të ruhet, bile shumë me kujdes. 

Këtë e kam thënë publikisht.Asnjë pëllembë e Kosovës nuk është në pazar.

Edhe një fakt, për fund të fundit: Rasti i shpërthimit të Grenellit se dialogu duhet vazhdohet, e ai do të përgjigjet se: “nuk është koha për dialog, por për aksion”, tregon se ku ishim. 

Por ku do të jemi dhe si do të sillet SURROGATI i Albinit i quajtur Abdullah Hoti, nëse e merrë pushtetin, nuk varet prej tij. 

Isufi: Edhe Rugova e dinte se Çakorri është pjesë e Kosovës | Bota ...

Ai është mbi një prush tani e aty e ka vu Isa Mustafa. 

Por shpresoi se pasi që ta merr pushtetin, nëse e merr, paksa do të FTOFËT: pak nga friga, e pak nga fobia për pushtet. E në këto lojra mund të dali një hesap pozitivë për Kosovën. 

Bajden takohet me Veselin dhe Mustafën ndërkohë bisedon edhe me ...E vërteta, Liga Shqiptaro - Amerikane është në potez.

Albanian American Civic League - Home | Facebook


Por sondazhet në luftën për Shtëpinë e Bardhë, kanë ndryshuar.Unë  Donald Trampin e dua, por e respektoi edhe Xho Bajdenin.


Zbulohen detajet e draft-marrëveshjes që u është prezantuar Thaçit ...

 Sigurishtë se nuk do të organizojmë ma “votim në TV Klan Kosova” se kush do të zgjidhet President në ShBA-ve . 


Skënder Hyseni tregon takimin që sapo pati me Ambasadorin Grenell ...

Atë do të bëjë populli amerikan , të cilit i dëshiriojmë shëndet të mirë dhe prosperitet ekonomikë pas Covid-it 19-të... 

Hyseni për Express: S'mund të tregojmë çfarë folëm me Grenellin ...


E ne si popull arbnor  jemi mësuar të jetojmë në kriza dhe varfëri.

Por dihet që shpresa kurrë nuk vdes, sepse kemi miqë të sinqertë dhe mbi të gjitha shumë të fuqishëm. Dhe se miqësia Shqiptaro-Amrikane  do të rrojë për jetë e mot.


Grenell mbështet qasjen e Mustafës për heqjen e taksës

E  ne si shqiptar nuk e harrojmë  miqësinë dhe dobinë ekonomke nga Gjermania, Zvira etj.sidomos 1989-1999.

Thank you George Washington, faleminderit Gjergj Kastrioti ...


Po nuk i harrojmë as miqët tjerë, që janë të shumtë dhe sinqerisht u jemi mirënjohës për jetë.Amin!.

Iliret - Projekt ne lenden e Historise!
PS:

Kemi qenë populli më i fuqishëm në Ballkan. 

Edhe këtë e kisha lexuar në një bibliotekë në Padovë se: “Dikur Kreta (tash greke!) është quajtur SHKRETË (ishte iliro rabanse).

Aty, jetonin vetëm 100 lavire, që ëndrronin të martohën me Posejdonin. 

Kur e panë se Posejdoni nuk po dukej, ato e hudhën njëra tjetrën në det. 

Mbeti vetëm një dhe u largua nga agronatutët për në DARDANELE (vend Iir). 

Aty u martua me Besforin dhe i lindi shtatë djem e tri vajza.

 Thuhej se njera prej tyre ishte stërgjyshja e Teutës. 

Në Dardanele jetonte fisi Ilir, që ishte në luftë me BESFORËT (më vonë Bosfor).

Tregim i mirë për fëmi dhe politikanë që duhet të mendojnë se në këtë jetë, janë në KALIM.

Por duhet të medohet se edhe jeta jonë një ditë do të duket përrallë, sepse kjo takë ka marrë e ka përceillë, shumë civilizime.

Prishtinë,  23-29-04.2020.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)