VV pretendon se një deputet minoritar ka humbur mandatin, por ndryshe thonë nga Kuvendi


Lëvizja Vetëvendosje po pretendon se një deputet minoritar ka humbur mandatin, andaj nuk do të mund ta japë votën e tij në Kuvend për Qeverinë  Avdullah Hoti, në rast se ajo bëhet.Në fakt është Këshilltari i kryeministrit në detyrë Albin Kurtit, Erzen Vraniqi, që ka deklaruar një gjë të tillë, duke thënë se Kuvendi tanimë ka 119 deputetë.


Vraniqi ka thënë se deputeti Etem Arifi ka humbur mandatin për shkak se është i dënuar me 1 vit burgim me vendim të plotfuqishëm, shkruan Reporteri.

“Kuvendi i Kosovës i ka 119 deputetë. Deputeti Etem Arifi i dënuar me 1 vit e 3 muaj burg me vendim të plotfuqishëm, e ka humbur mandatin sipas nenit 70 të Kushtetutës së Kosovës. Ai nuk ka të drejtë vote”, ka shkruar ai.

Lidhur me këtë çështje, Reporteri ka kërkuar informacione nga administrata e Kuvendit, ku kanë thënë se Arifi i cili ishte dënuar për veprën penale “Mashtrim me subvencione” është ankuar Kushtetuese dhe rrjedhimisht aktgjykimi nuk hynë në fuqi pa dhënë mendim edhe Kushtetuesja.

Në rast se Etemi nuk do të ishte ankuar në Kushtetuese, vendimi do të hynte në fuqi më 5 maj.


Kujtojmë se Etem Arifi i cili vjen nga Partia e Ashkalinjve për Integrim, ka deklaruar se do ta votojë Qeverinë e udhëhequr nga LDK.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)