Assange, ky "shqiptar" i madh (Video)

Kush ka besuar që Assange ka simpati për shqiptarët. Themeluesi i WikiLekas, Julian Assange, po pushon këtyre ditëve në Londër ndërsa publikisht nuk ka folur asnjëherë për marrdhëniet me shqiptarët apo nëse ka simpati për simbolet tona.

Megjithatë, ai duket se ka folur shumë kësaj radhe duke u shfaqur me një çifteli prapa krahëve të tij. Gjatë një interviste për BBC, në murin pas shpinës së tij duket e varur çiftelia - instrumenti muzikor dhe tradicional i shqiptarëve. Sikurse Assange, edhe shumë shqiptarë vazhdojnë ta mbajnë atë me dekada në odat dhe shtëpitë e tyre.

Në një raport tjetër televiziv për Assange, po gjatë një interviste, pas shpinës së tij duket flamuri kombëtar kuq e zi. Ai është i varur në murin e një zyre¸ ku Assange shfaqet me kolegët e tij duke punuar. Flamuri dhe çiftelia – flasin për Julian Assange, "shqiptarin" e madh. Mbase në të ardhmen, ai do të gjej kohë të rrëfej për këto simbole dhe ndjenjat që ka për shqiptarët.


Kliko këtu për ta shikuar intervistën në BBC, ku duket çfitelia:  http://www.bbc.co.uk/news/uk-12047194

..dhe në këtë video ku duket flamuri:

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)