Krimineli çetnik Zoran Obradoviq,është arrestuar në Gjermani

Një nga të dyshuarit kryesorë për krime lufte në fshatin Qyshk të Pejës, , ëZoran Obradoviq,është arrestuar në Gjermani, ka bërë të ditur Prokuroria serbe për Krime Lufte. “Në Gjermani është arrestuar dje një nga protagonistët kryesore të ngjarjes në fshatin Qyshk”, ka thënë prokurori Vladimit Vukçeviq. Ai ka thënë se individë të këtij krimi janë të vendosur në shumë vende, jashtë Serbisë.

 Arrestohet në Gjermani i dyshuari kryesor për masakrën në Qyshk
 Më 20 dhjetor 2010  ka filluar në Gjykatën në Beograd gjykimi i nëntë pjesëtarëve të njësitit të quajtur “Çakalli”, për krimet në fshatin Qyshk, ndërsa janë lëshuar fletarreste të Interpolit edhe për 17 të dyshuar që gjenden në arrati. Sipas Prokurorisë, pjesëtarët e “Çakallit” më 14 maj të vitit 1999 kanë vrarë 44 civilë, kanë shkatërruar dhe djegur deri në 40 shtëpi, rreth 400 civilë shqiptarë, gra, fëmijë dhe pleq i kanë dëbuar, dhe kanë marrë nga ta para dhe gjëra tjera të çmuara.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)