Nina Smirnova :Historia e Shqiperise pergjate shekullit XXHistoria e Shqiperise pergjate shekullit XX, Nina Smirnova

Historia e Shqipërisë përgjatë shekullit XX
Autori
Nina Smirnova
Përkthyer nga
Korab Hoxha dhe Fatmir Mborja
Shtëpia botuese
Ideart, 2004
f. 504
Pesha: 0.68 Kg.

Autorja ruse, Nina Smirnova, ka paraqitur qartazi historinë e Shqipërisë, përmes dëshmive të panjohura më parë, nga arkivat perëndimore dhe ruse në veçanti, si dhe ka shprehur interpretime të reja mbi personalitetet, personazhet, faktet dhe realitetet e shekullit më të trazuar në historinë e shqiptarëve. Në bazë të këtij libri qëndrojnë kapituj me materiale unikale që shpjegojnë kthesat me aq pasoja për historinë tonë të bërë nga shqiptarët po aq sa dhe nga të huajt e afërt dhe të largët..

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)