Takim i Këshillit të Ministrave të Kulturës Europiane


Takim i Këshillit të Ministrave të Kulturës Europiane
Takimi vjetor i Këshillit të Ministrave të Kulturës të vendeve të Europës Juglindore u mbajt Në Brdo të Sllovenisë. Në këtë takim ministria e kultures shqiptare u përfaqësua me një delegacion të kryesuar nga zevendes ministria Suzana Turku. Ky event u shoqerua edhe me celjen e nje ekspozite “ Duke imagjinuar Ballkanin. Kjo ekspozitë është konceptuar me imazhe që përfaqësojne identitete dhe memorje përgjatë shekullit të 19’të si dhe brenda kuadrit të nismës së Zyrës së UNESCO-s në Venecia: “Kultura: një urë drejt zhvillimit”. Kjo ekspozitë lëvizëse, për të cilën është botuar dhe një katalog shoqërues, do të lëvizë në të gjithë vendet e Ballkanit. Muzeu ynë Historik Kombëtar, përfaqësohej në ceremoninë e hapjes së ekspozitës me kuratorin e saj Z. Sali Kadria.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)