Vëllezërit Carnaev janë udhëhequr nga bindjet fetare


Fundamentalistet apo radikalet e cdo ideje fetare apo jo-fetare kane mision dhunen dhe vrasjet per perhapjen e ideve ne sherbim te premtimeve nga komanda perkatese. Keta tipa te vrasjeve masive si veellezeerit Kharnaev, jane shtaze te qelbura nga me te shemtuarat mishngrenese, dhe i takojne tipave kamikaze te shitur dhe te inkuadruar ne repartet e armatosura nen nje komande absolute te krahut ilegal te dhunshem, qe i sherben krahut te propagandes islamike fundamentaliste legale, per te perforcuar normat antidemokratike dhe qytetruese feudo-patriakale, ne emer te Allahut dhe me porosi te Allah-Allahut te formuluara nga shkruesit e Muhametit ne Kuran. Ky rast ekstremisht terroris i pakuptimte, duhet te behet mesim per te gjithe besimtaret e urte myslymane qe te distancohen nga propaganda fundamentaliste islamike dhe te ushtrojne ritet e tyre konforme lutjeve perkatese aspak agresore dhe gjakatare; njekohesisht te ecin ne udhen e qytetrimit, demokracise dhe progresit Euro-Atllantik.
Vedat Shehu

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)