Sport, festë, ngjyra

Sot shënohet festa e 1 Qershorit, Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Në këtë ditë fëmijët janë në qendër të vëmendjes dhe aktivitete të shumta u kushtohen vetëm atyre.

Me rastin e kësaj feste ministria e Arsimit dhe Sportit ka parashikuar një serë aktivitetesh në kryeqytet ku do të marrin pjesë nxënës nga shkolla të ndryshme 9-vjeçare.

Ministria e Arsimit dhe Sportit në bashkëpunim me Federatat Shqiptare të Sportit, organizon në ambientet e Agjencisë së Zhvillimit të Sportit aktivitetin festiv e sportiv “Sport, festë, ngjyra”, në të cilin do të marrin pjesë fëmijë të shkollave 9-vjeçare të qytetit të Tiranës. Në këtë aktivitet do të marrë pjesë edhe ministrja Lindita Nikolla.

Në këtë ditë feste për fëmijët nuk duhet të harrojme edhe sensibilizimi për të ndalur dhunën dhe abuzimin me fëmijët, sidomos angazhimin e tyre në punë kur janë ende të mitur. Shumë fëmijë ende shfrytëzohen nëpër rrugë për të lypur, në një kohë që duhet të ishin nëpër bankat e shkollave.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)