Pasurimi i liderëve me djersën e të varfërve
Nga: Islam Krasniqi

Jemi lodhur nga deklaratat boshe të qeveritarëve tanë, ku çdo ditë dalin nepër intervista për të bërë show dhe thonë së Kosova ka rritje ekonomike 2% , 5%, 10%, në këtë vitë, me të lartën në Ballkan, ndoshta ka rritje edhe 100%, por jo Kosova, s’ka zhvillim ekonomik Kosova, por ekonomia familijare e bosave qeveritarë, se për popullin ndryshime ka zero %.


Papunësia dhe varfëria e kanë lodhur këtë popullin, papunësi e madhe, varëfria, skamje me e larta në Europë, taksat dhe obligimet ndaj shtetit më të lartat në Ballkan, ku kjo klasa politike po ua pin gjakun me pambuk, pak e nga pak, duke i mashtruar ende që dhimbja e popullit të zgjatë me vite të tëra.

Image result for korrupsioni

Thirren në vlera demokratike, thirren në kontributin e rrejshëm të tyre, për të plaçkitur edhe më shumë, ku xhirollogaritë e tyre janë mbushur e stërmbushur përplot me para. Kësaj klase politike i ka ardhur fundi së turpri do e mbys edhe popullin një ditë që i kanë votuar këta individë, që e kanë sjellë vendin në këtë gjendje, ku nuk shihet asgjë bardhë, vetëm zi. Si mund të themi mirë kur plaçkiten të varfërit, si mund të pajtohemi kur investitorët ikin çdo ditë nga kjo elitë politike, si mund të themi mirë kur njërzit po ia marrim jetën vedit nga gjendja e rëndë ekonomike dhe ne heshtim, heshtim dhe vetëm heshtim, sa më shumë që heshtim aq ma shum randohet litari mbi qafen tonë.

Image result for korrupsioni

Gjeneral George Smith Patton ka thenë: “Nëse keni luftuar për këtë tokë që gjithë jetën të merrni para, atëherë tregoni sa kushton kjo dashuri që t’ju paguajmë, dhe merrni plaçkat e shkoni atje ku atdheu mund të blehët me para.”

Image result for korrupsioni
Një gjë kupton se djersa e huajë asnjëherë nuk bëhet e jotja, edhe nëse bëhet do të shpenzosh për sherimin e atyre qe keni dhimbje për ta, së harami do pëlcasë një ditë. Harruat së postet dhe pozitat janë të përkoshme, harruat së ky popull është i pa punë dhe vetën e ngarkuat me nga 10 pozita, që në xhirollogaritë e juaja të palohen miliona €, por një gjë duam të kuptojmë se a do të bëheni ndonjëherë njerëz. A do ju hiqet maska ndonjëherë atyre, të cilet u bënë milionerë pa berë asgje, apo u rreshtuan mirë që nga djersa e qytëtarëve, të pasuroheni dhe të shiteni si atdhetarë.

Image result for korrupsioni
A nuk ju mjaftuan milionat e 3%, dhe Vendlindja thrret, të cilin shtjerrët pa e ditë askush se ku i çuat thaset me pare, por vazhduat me ritëm të njëjtë, duke i plaçkitur të varfërit, në menyra të ndryshme, Ku gjithëçka e privatizuat, gjithëçka përvetsuat dhe gjithëçka e shkatruat, ku popullin duke mashtruar, ku dhe veten e pasuruat…

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit