Mjaft më Baton Haxhiu!

dibran demaku
NGA: DIBRAN DEMAKU 


Jemi të një ane,prandaj i jap vetës të drejtë të të them:Mjaftë më Baton Haxhiu?!...Mjaftë më se e ke tepruar me gjithçka?!...

Edhe nëse je këshilltar i Hashimit Thaqit apo i Edi Ramës,mjaftë më?!...

Krimet e Baton e Fazli Haxhiut kundër shqiptarëve

Nuk ke të drejtë as morale e as njerëzore që të luash me ndjenjat e qindra e mijëra nënave,baballarëve,vëllezërve e motrave të të zhdukurve nga makineria vrastare serbe?!...

Ty nuk të njoh personalisht,por babain tënd e kam njohur!

Jo si disa që tash kur ai nuk është gjuajnë gur e dru mbi te,mbase edhe për fajin tënd,por në nga një kënd tjetër!

Babai yt Baton,më shumë ka punuar se sa ka folur!

Akuza: Edi Rama, Hashim Thaçi dhe Baton Haxhiu pazar me fatin e ...

Kur ai ka punuar,unë kam qenë i ri dhe të them të drejtën nuk ia kam ditur vlerën e tij!...

Baton,kur ne shqiptarët e Kosovës kishim mall të shihnim e të takonim shqiptarë nga Shqipëria,ishte babai yt që i sillte ata në Kosovë!...

Dhe jo vetëm në Kosovë,por edhe në Drenas(Gllogovcin)e atëherëshëm!

Ishte viti 1980,Baton,ti atëherë ke qenë fëmijë dhe ndoshta as që e di,kur në Drenas(pas Prishtinës dhe disa qyteteve të tjera të mëdha të Kosovës) grupi i Radio Shkodrës,do të këndonte edhe në shtëpinë e kulturës në Drenas,e ne të rinjtë e atëherëshëm të komunës tonë sa nuk i thyem dyertë ku mbahej koncerti!...

Vite më vonë e kam mësuar se ai koncert me grupin e Radio Shkodrës ishte mbajtur në komunën tonë,fal babait tënd Baton!...

Edhe njëherë Baton:për hirë të babait tënd,që nuk fliste shumë (si ti)por punonte shumë,kujdes kur flet?!...

Mos mendo se me këto deklarata tua(shpeshëherë në favor të armikut tonë të përhershëm-Serbisë)do të bëhesh interbacionalist i madh?!...

Sepse ,ndoshta aty e ke synimin?!...

Të gjithë ,ata,që në çfardo kohe dhe rrethane kanë folur në favor të armikut të popullit dhe vendit të vetë,dihet se ku kanë përfunduar?!...

Mos u bë njëri nga ata?!...


*******

Dibran Demaku lindi në Abri të Epërme (komuna e Drenasit), më 18.4.1956, ku edhe mbaroi shkollën fillore. Shkollimin e mesëm e kreu në Prishtinë, ku pastaj studioi letërsinë e gjuhën shqipe në Fakultetin e Filologjisë të Universitetit të Prishtinës.
Shtatë vjet punoi gazetar në Televizionin e Prishtinës, Programi për fëmijë. Që nga viti 1993 jeton e punon (përkohësisht) në Gjermani.
Me shkrime merret që nga bankat shkollore. Shkrimet e tij janë botuar në të gjitha gazetat dhe revistat në gjuhën shqipe që botoheshin në Prishtinë, Shkup e Podgoricë.

Deri më tash ka botuar këto vepra:

Vogëlushë dhe shtatore, vjersha për fëmijë, “Iliriku”, Prishtinë, 2004;Rrëfimet e kalasë së vjetër, poemë për fëmijë, “Iliriku”, Prishtinë, 2004;Gjeografia e klasës sime, vjersha për fëmijë, ”Shkëndija”, Prishtinë, 2007;Ëndërr e bardhë, poemth për fëmijë; Sasa, Poemth i ilustruar për fëmijë, Prishtinë, 2007;Shpirtra të shitur, tregime, “Shkëndija”, Prishtinë, 2009;Dardha ka bisht, poezi satirike, “Shkëndija”, Prishtinë, 2009;Jetë në ikje, tregime, “Shkëndija”, Prishtinë, 2010;Në tokën tonë, novelë, “Shkëndija”, Prishtinë, 2010;Larg, poezi për të rritur, “Shkëndija”, Prishtinë, 2011;Rrëfime jete, tregime, “Shkëndija”, Prishtinë, 2016; 
Gjeografia e shpirtit, poezi – shqip – rumanisht, “Amanda Edit Verlag”, Bukuresht, 2017.Etj.
(Përgatiti F.B)

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)