Akuza të reja për ish guvernatorin e Bankës së Kosovës..

Kallëzimi është ngritur nën dyshimin se falimentimi dhe mbyllja e bankës është bërë me qëllim të vjedhjes se parave përfshirë ketu edhe 15 milionë euro të Postë-Telekomit të Kosovës.

Akuza të reja për ish guvernatorin e Bankës së Kosovës..

Akuza të reja kundër ish guvernatorit të Bankës së Kosovës të arrestuar në korrik të vitit të kaluar. Sipas të përditshmes “Koha Ditore”, përveç 5 akuzave të padisë fillestare, për të cilat u arrestua, Hashim Rexhepi dhe ish kolegët e tij do të përballen edhe me akuzën për falimentim të qëllimshëm të Bankës Kreditore të Kosovës.

Kallëzimi është ngritur nën dyshimin se falimentimi dhe mbyllja e bankës është bërë me qëllim të vjedhjes se parave përfshirë ketu edhe 15 milionë euro të Postë-Telekomit të Kosovës. Sipas padisë janë 4 personat qe akuzohen si përgjegjës për mbylljen e kësaj banke në vitin 2006, mes të cilëve edhe vetë Rexhepi. Në kallëzimin penal përmendet një plan për falimentimin e të gjitha bankave tregtare të Kosovës dhe të kompanive të sigurimeve. Padia tashme ka kaluar ne duart e Prokurorisë Speciale.

Policia e Kosovës ka ngritur edhe një tjetër kallëzim penal kundër ketyre 4 personave për falimentimin dhe likuidimin e kompanisë së sigurimeve “Kosova”. 4 te akuzuarit, të cilët kanë drejtuar Departamentin e sigurimeve në periudha të ndryshme qëndrojnë në krye të një piramide për shkatërrimin dhe shitjen me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm të aseteve të kesaj kompanie.

Besa Morina Gashi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)