Keqpërdorimi i Chat-it po ndikon në dezintegrimin, degjenerimin dhe shkatrrimin e Familjes Shqiptare!!!

Mentor Thaqi
      Nga Mentor Thaqi


Miku dhe vëllau im-jonë Shkelzen Xeni Nikqi dhe unë, duke vërejtur një tendencë-dukuri të mbrapsht që po ngjet kohëve të fundit, një fenomen i shkatrrimit të Familjes përmes avanturave mëndjelehta e të pamoralshme duke u keqpërdorur Interneti-Facebook-u me Chat-in e tyre, ndërmorrëm një aksion vetëdijsimi me Moton:
NDAL SHËMTISË JOMORALE TË SHKATRRIM-DEGJENERIMIT TË FAMILJES SHQIPTARE!!!
Kërkojmë mirëkuptimin dhe ndihmën e gjithëmbarshme Shqiptare!
Paçi Bekimin e Zotit!


NDAL CHAT-IT DEGJENERUES!


Internet, Facebook, një Dritare e Botës,
për komunikim dhe mirëqënie njerëzore,
e kemi, duhet ruajtur, nga syri i keq joshës,
jo degjenerim, veç ndershmëri, prore!


Para se të ia nisim, të kuptohemi mirë,
Familja është e shenjtë,jemi familjar,
s´guxojmë ta braktisim, nderin tonë të dëlirë,
që t´veprojmë pa t´drejtë, se jemi shqiptar!


PO komunikim, afrojmë dije, vlera,...
për t´mirën e popullit, në shërbim të Kombit,
JO degjenerim dhe pisllëqe tjera,
se na ndëshkon Zoti, përjetë mot pas moti!


Jemi dëshmitar, kohëve të fundit,
për ca fenomene, të poshtra, t´shëmtuara,
po bëhemi qyqar, nderit i hedhim llumin,
me sjellje kretene, papërgjegjësi t´treguara!


Nuk lihet Familja, për avantura t´pista,
nuk lihen Fëmijët jetim edhe pse me prindër,
ta dijmë mirë, se hilja, sjellë veç gjëra t´fëlliqta,
që qon ke ndasia e Qifteve n´divorcime!


Çështë tash kjo shëmti, që s´na japë nderë kurrë,
që prishim Familje, për një avanturë?!
Me këso dukurishë, askush s´bëhet "burrë",
është pisllëk me hile, që sjellë katrahurë!


Nëse ca nga ne meshkujt, bëhen qen t´tërbuar,
dhe familjet prishin, shtazarakçe për epshe,
bëj Apel ke femrat, më gjatë për t´menduar,
lumturi t´mos nisin, mbi tragjedi të të tjerëve!


Le t´iu vie pak keq, nga fëmijtë jetimë,
sepse loti i tyre, do i ndjekë përjetë,
s´do ketë Zot, por Dreq, që do iu japë ndëshkim,
s´do kenë pikë fytyre, ska Dhe që i tretë!


PO, le të njohtohen, të rinjë dhe të reja,
që nuk janë t´martuar, e nuk kan fëmijë,
le të dashurohen, mos iu ndaltë hareja,
qofshin të bekuar, në trashëgimi!


Andaj, shkurt e shqip: - Ndal, prishjet n´Familje!
- Ndal dhe avanturat, dashuriçkat plot hile!
Le t´mbretëroi arsyea, morali dhe karakteri,
të ruhet Dashuria, Familja dhe Nderi!!!


Mentor Thaqi VS., 09.03.2011

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)