Edi Rama ama kap Ministrinë e Jashtme të mbaj top-sekret lidhjen me Serbinë                   

Odeta Barbullushi   http://www.suedosteuropa.uni-graz.at/en/people/odeta-barbullushi-0


Projekti më i rëndësishëm ndërkombëtar i Ramës është natyrisht lidhja e paqartë me Serbinë, dhe ky projekt tani do jete edhe më i fshehtë pas emërimit të kushërirës së ministrit Bushati, Odeta Barbullushit, si z/ministre e tij. Me fjalë të tjera, rrethi i personave që do merren me politikën e jashtme të Ramës synohet të mbahet sa më i ngushtë, dhe kjo sigurisht për shkak të alleshverisheve nën-rrogoz me palën serbe.
Me emërimin nepotik në Ministrinë e Jashtme, Edi Rama pranoi të shkel ligjin për hir të misionit sekret që ky institucion pritet të marrë.


Është evidente se kapja e pa-ligjshme e Ministrisë së Jashtme s'bëhet për negociatat me BE-në, sepse ato jane të hapura e transparente nga vetë BE, ndersa ekziston ministria e integrimit në Shqipëri, as për marrëdhëniet e tjera të vakta ndërkombëtare të Shqiperisë me botën. Kjo lëvizje bëhet thjesht e vetëm për çështjen më sensitive që aktuliasht po merret politika e jashtme shqiptare që nga koha e Esad Toptanit, marrëdhëniet e fshehta me Serbinë.

rama6


Flitet se konkurrojnë dy linja në këtë aspekt: Njëra është bashkimi i Kosovës me Shqipërinë.

Tjetra është për kooperim rajonal, ku Kosova të shërbej si urë lidhje mes Shqipërisë e Serbisë, linjë (status quo) kjo që suportohet nga disa vende të BE-së. Rama me ç'duket është angazhuar totalisht për këtë.PS: Rama nuk është nga ajo specie që i dhimbset Shqipëria. Nëse dështon në aventurën e tij kris e ik jasht.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)