Sabri Haliti nga Prishtina thotë se ka vetëm pak miell në shtëpi.

Miku ia bleu biletën për të ikur, në autobus ndërroi mendje: Në këtë skamje, veç kur ta blej një konop!
Miku ia bleu biletën për të ikur, në autobus ndërroi mendje: Në këtë skamje, veç kur ta blej një konop!

Sabri Haliti nga Prishtina thotë se ka vetëm pak miell në shtëpi. Thesin tjetër nuk e di si do ta blejë, pasi, sikur shprehet, asnjë gjë nuk i mbeti të shes, sikurse veproi pak kohë më parë.

“Dru s’kom ,telefonin e kom shit për bukë, 70 euro social s’di ka mi çky”...

Për t’i ikur kësaj situate, një natë më parë mori një vendim të cilin e pati vështirë ta realizojë.

“Ni shok ma pagujti biletën me ik e me dal jashtë. Hypa në autobus po kur më ranë në mend këta fmi dola, qysh mi lon”, thotë ai.

Përveç skamjes, Sabriu ka edhe halle tjera. Nëna e fëmijëve të tij para katër vjetëve u sëmur, pasi nuk i përballoi një humbje që pësoi.

“Kur më vdiq djali 6-javësh, u smuva”, thotë gruaja e tij Gjezidja.

Pas kësaj, Haliti thotë se iu desh ta sjell në shtëpi gruan e dytë, për t'u kujdesur për tre fëmijët e tij.

“Unë i laj e i shpërlaj, kur shkoj i marr me veti edhe te familja jeme”, thotë gruaja e tij e dytë, Selvija.

Sabriu, që shet hekura e kanaçe të mbledhura gjithandej, e kërkon një vend pune.

“Du me punu e jam në gjendje me dek në punë. Po u bo skamje e sum ka met tjetër veç me ble një konop e me furr veten”, thotë ai.

Për shkak të kësaj gjendje, në këtë familje nuk ka bredh të Vitit të Ri. Fëmijët këtu preferojnë ushqimet e domosdoshme, e jo dekorime që nuk hahen.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit