Secili në rolin e vet

NgaProf.dr. EshrefYmeriNë faqen internetike“Shqipëria e Bashkuar” të datës 26 dhjetor 2014, ishte ribotuar artikulliim me titull“Ka ardhur koha të ringrihe tMadhështia e Ortodoksisë Fanoliane”. Ndajkëtijshkrimi, në Rubrikën“Komente” të po kësaj faqeje internetike të datës 28 dhjetor, kishte reaguar një mik iJ anullatosit, me emrin dhe mbiemrin Nikolla Gjin.

 Reagimin e tij po e riprodhoj të plotë, pa ndryshuar asgjë,për të nxjerrë në pah formimin e tij mjeran në drejtshkrimin dhe në sintaksën e gjuhës shqipe:
“Populi Shqiptare nuk ka problema fetare ,te vetmet probleme jane ata te qeverisjes ,burrokracija e semur qe vazhdon te mbaj popullin ne kthtrat e mjerimit.Kam ndjekur shpesh prof.Ymerin qe kambetur ,ne kohen e flet rrufeve dhe korigjimit te diktimeve”

Ja, ky farë burri është përfaqësuesit ipik i taborrit janullatist, i cili, duke qenë i zhveshur nga dinjiteti kombëtar, nuk ndien kurrfarë emocioni para krimeve q ë kisha shoviniste greke kakrye r
kundër përfaqësuesve të shquar të ortodoksisë shqiptare.

Artikullin e lart përmendur unë e përcolla në faqen e internetit jo rastësisht pikërisht ditën e Krishtlindjeve, në prag të Vitit të Ri 2015. Sepse viti 2015 është vit jubilar për dy figura të shquara të ortodoksisë shqiptare.

Më 12 shkurt të vitit 2015, mbushen 110 vjet që nga dita e masakrimit barbar që kisha shoviniste greke i bëri Papa Kristo Negovanit, të cilin e copëtoi me sëpata për të vetmen arsye se ai meshonte në gjuhën shqipe. Po kështu, më 13 mars 2015 shënohet një tjetër jubile i madh për kujtimor, 50-vjetori i vdekjes së Fan Nolit, themeluesit të pavarësisë së kishës ortodokse shqiptare.

Unë, si shqiptar, në artikullin tim, tërthorazi, dëshiroja t’i pyesja ata ortodoksët shqiptarë që janë rreshtuar në grigjën janullatiste, që, nëqoftë se e quajnë veten shqiptarë, në qoftë se atdhetarizmin e kanë nëgjak, të edukuar brez pas brezi në familjet e tyre, vallë a e ndiejnë veten ndopak të
fyer kur Janullatosi meshon nëg juhën greke, duke u bërë kësisoj zëdhënësi“Shën” Kozmait,i cili predikonte mes shqiptarëve se shqipja na qenkej gjuha e djallit, kurse greqishtja na qenkej gjuha e Zotit?!

Sigurisht që njerëzit me formim “kulturor”të kallëpit të Nikolla Gjin,nuk e ndiej në veten të fyer, se ata hanë në çanakun e Janullatosit, prandaj edhe lehin që poshtë veladonit të tij kundër kujt do që prekin iteresat e kishës shoviniste greke, siç deklaron historianis hovinist grek Nikolas Stavros.

Në rastin e reagimit të Nikolla Gjin kundër meje, i cili artikujt e mi kundër kishës shoviniste greke dhe kundër shovinizmit greko karagjozi quan “fletërrufe” dhe “diktime”, nuk ka asgjë për t’u habitur.Sepse unë jam në rolin tim në mbrojtje të shqiptarisë, kurse Nikolla Gjin është në mbrojtje të mercenarisë së vetëqë e ka vënë në shërbim të kishës shoviniste greke dhe të shovinizmit greko karagjoz.

Pra,secili është në rolin e vet.

San Diego, Kaliforni
29 dhjetor 2014

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit