Policia serbe plaçkit emigrantë të Kosovës në Suboticë


Policia serbe plaçkit emigrantë të Kosovës në SuboticëPolicia serbe vazhdon të keqtrajtojë e të plaçkitë shtetas nga Kosova, të cilët i ka ndalë në Suboticë derisa po përpiqeshin për të kaluar kufirin Serbi-Hungari.

Një lexues tregon se policia serbe i ka plaçkitur 49 emigrantë të Kosovës. Polica, sipas këtij lexuesi, emigrantëve ua ka marrë të gjitha paratë që ua ka gjetur.

“Mua mi kanë marrë 200 euro, ndërsa një familjes nga Malisheva ia kanë marrë 3400 euro”, ka thënë lexuesi.

Për të qenë ironia edhe më e madhe, polica pastaj të plaçkiturve ua ka dhënë nga një dëshmi për gjoja dënim për kundërvajtje, sipas të cilës ata ishin dënuar me nga 5000 dinarë serbë (rreth 40 euro) dhe të gjithë ishin urdhëruar që brenda 48 orëve të braktisnin Serbinë. Policia u ka thënë se nëse nuk e zbatojnë këtë urdhër, mund të dënohen deri në tri vjet burg.

Emigrantët nga Kosova, të mbetur pa para midis Suboticës janë të alarmuar nga ultimatumi i policisë dhe të pashpresë, meqë s’kanë kujt t’u drejtohen që t’i ndihmojë.

“Kemi mbetur pa para dhe nuk mund të lëvizim askund”, është ankuar ky migrant Kosove, i cili pret ndihmën e shtetit

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)