Piktorja shqiptare Meri File provokon : Një myslimane me ferexhe, nudo dhe me armë


Meri File

Piktorja shqiptare Meri File


  Piktorja shqiptare Meri File ka provokuar me një pikturë të saj, me të cilën prezantohet në edicionin e parë të ekspozitës “Realizëm ndryshe” që zhvillohet në Muzeun Historik Kombëtar.
  Ajo ka paraqitur një vajzë myslimane me ferexhe dhe me gjoksin jashtë, por dhe me një armë.

  ferexhe 1
  Pikturës i ka vënë titullin “Katarsis”.
  File thotë se femra shqiptare mendjen e saj e vesh me disa ferexhe, dhe kërkon të trazojë botën e brendshme të saj, ta shtrydhë atë nga epshet, transmeton tema.
  Më shumë se trupi dhe hiret e tij, dy elemente me të cilët artistja luan në veprën e saj 

  Comments

  Popular posts from this blog

  Libra të rinj - Shkarkim falas

  Ese për Vitin e Ri

  Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)