Akademik Isuf B. Bajrami (1963-)                     
                         Akademik Isuf B. Bajrami,gazetar dhe politikolog 

Është i lindur në fshatin Velekincë në Komunën e Gjilanit,më 08.06.1963. Shkollën fillore tri vite i kreu në vendlindje dhe atë tetëvjeçare dhe të mesmen në Gjilan,kurse studimet në Universitetin e Prishtinës.
Nga viti 1994 deri më 1996 ishte Anëtar i Union of Independent Journalists of Kosova. Në Qendrën Rajonale për Studime Politike dhe Diplomatike pranë Akademisë Diplomatike të Shqipërisë, më 2006 e mbaroi dhe e mbrojti temën "Epiri dhe përkatësia etnike e epirotëve".
Veprat letrare:
1."Fushë e Trimërive"- Poezi,1995
2."Eklipsi" - Poezi,1997
3."Një ditë më shumë në jetë, një ditë më afër vdekjes" – Prozë,1997


Me veprat e deritashme, Isuf B.Bajrami, ka krijuar një individualitet në krijimtari me stilin e tij origjinal që e përdor.
Është përfshirë në panoramën e krijuesve letrarë të Kosovës Juglindore "Psherëtimë për tokën" të Hysen Kqikut. Në "Leksikonin e shkrimtarëve shqiptarë 1501 - 2004'' të Hasan Hasanit.

Aktualisht është Gazetarë i pavarur dhe anëtar i Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës - AGK,si dhe anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane në New York,Tiranë,Prishtinë dhe Shkup.

Studime dhe shkrime të publikuara:KU JANË TROJET SHQIPTARE

SHPËRNGULJA E POPULLSISË SHQIPTARE NGA ÇAMËRIA SI MYSLIMANË TË TURQISË

M E M O R A N D U MGazetarë grekë në Uashington kanë tentuar dy ditë më parë të imponojnë qëndrimin e vendit të tyre lidhur me pozicionin e Shqipërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore. Përbri ndodhet Memorandumi Kundrafashist Çam i vitit 1947


ÇAMËRIA-KU U ZHVILLUA GjENOCID, SPASTRIM ETNIK, LUFTË FETARE, SHKELJE E TË DREJTAVE NJERZORE DHE KOMBËTARE

POPULLI SHQIPTAR, NUK KA BËRË KURRFARË MËKATI NË BASHKËSINË NDËRKOMBËTARE, QË TË JETË I DËNUAR TË JETOJË PËRGJYSMË I NDARË

Ku janë trojet shqitare


EPIRI DHE PËRKATËSIA ETNIKE E EPIROTËVE

Kosova sot nën lupën intelektuale

TRAGJEDIA ÇAME DO TË THOTË: GENOCID, SPASTRIM ETNIK, LUFTË FETARE, SHKELJE E TË DREJTAVE NJERZOREÇËSHTJA ÇAME DUHET ZGJIDHUR DREJT !

Greqia bën diskriminim ndaj Pakicave Kombëtare

AKTAKUZË KUNDËR SERBOSLLAVISË

Maqedonia nuk mund të ekzistojë me masa represive kundër popullit të pafajshëm shqiptar


TERRORIZMI QENDRËN E KA NË MOSKVË-ATHINË-BEOGRADLigji i Luftës Greqi – Shqipëri – Itali
E vërteta për Kosovën

DISKRIMINIMI I ÇAMËVE, GREQINË E BËN SHTET ANTIDEMOKRATIK - MESJETARKUJDES NGA RIKTHIMI POLITIKË NË ÇERDHEN E VJETËR TË KOMITETIT

NË BARAZINË E PLOTË MIDIS POPUJVE, QËNDRON FORMULA E STABILITETIT TË BRENDSHËM TË BALLKANIT!

KU SHTRIHEN TROJET SHQIPTARE

Greqia te çështja çame, shkel Konventat!


Edhe pas 70 viteve nga gjenocidi grek ndajë popullatës çame, Greqia akoma i shkel Konventat

KONTRIBUTI I KULTURËS KOMBËTARE NË RRJEDHAT E PAVARËSISË SË SHQIPËRISËMARRVESHJA E KONÇULIT

A rrezikon jetën Ramush Haradinaj në Francë?Çamëria

TROJET SHQIPTARE SHTRIHESHIN NGA PREVEZA NË TIVAR E DERI MBI NISH”Nuk bëhet lavër, me ki të huaj!FRYMA POLITIKE E POSLLANIKUT RIZAH HALIMI NË LUGINË!

Problemet e brendshme nacionale në Kosovën Lindore janë të zgjidhshme,vetëm se duhet vullneti i BE-së dhe Amerikës!
101 Vjetori i pavarësisë, po e gjen shqipërinë prapë të ndarë

Çështja çame, nuk është çështje e Shqipërisë por e standardeve të BE-së


Kalvari i një populli të përgjakur - Çamëria
The truth about Kosovo

Kosova po zihet në anarkinë e liberalizmit pluri – par – titist


KONJUKTURAT UDHËHEQËSE JANË MAKINA MË E MADHE E KRIMINALITET DHE DUHET TË NDALET


N’KALIM

Çështja çame dhe përgjithësisht çështja e minoritetit shqiptar në Greqi, lindi me vendimin e Konferencës së Londrës më 1913

IFTARËT E BASHKIMIT POLITIK!


Çështja Çame duhet zgjidhur drejt!

A KA SOT DEMOKRACI GREQIA?!

M E M O R A N D U M
OF THE ANTI-FASCIST COMMITTEE OF THE CHAMI IMMIGRANTS IN ALBANIA TO THE UNITED NATIONS SECURITY COUNCIL INVESTIGATION COMMISSION ON THE TREATMENT OF THE CHAM ALBANIAN MINORITY IN GREECE AND THE MASSACRE AGAINST IT
Përkthyer dhe përgaditur për shtyp Isuf B. Bajrami
Botuar tek gaztea ILLYRIA 6, 10 Maj 2005

GRANATIMI I USHTRISË AKTIVE SERBE MBI VENDBANIMET E PA MBROJTURA CIVILE

Trocki dëshmitari i masakrave serbe ndaj shqiptarëve në Shkup

Greqia antidemokratike, jashtë BE-së

“Uji fle, e Riza s’fle”!

Tash është në përgjegjësinë e anëtarëve të Këshillit të Sigurimit që të marrin një vendim rreth të ardhmes së Kosovës

SERBIA E MADHE FAKTOR DESTABILIZUES NË BALLKAN

Përpjekjet e Serbisë për ndarjen e Shqipërisë dhe rrugëdaljen e saj në Adriatik përmes Kosovës!

PROPAGANDË DESTRUKTIVE PËR QËLLIME PROPAGANDISTIKE DHE AGRESIVITETI PSIKOLOGJIK

Teori e re konspirative: Haradinaj mundë të helmohet me polonium në çaj si në rastin Litvinenko

KONTRIBUTI I KULTURËS KOMBËTARE NË RRJEDHAT E PAVARSISË SË SHQIPËRISË

SHPALLJA E PAVARËSISË SË SHQIPËRISË NUK MUND TË REALIZOHEJ PA BASHKIMIN KOMBËTAR DHE UNITETIN TERRITORIAL TË POPULLIT SHQIPTAR

KOSOVA NË KOHËN KUR NUK ËSHTË VU ASNJË GURË THEMELI,PO ZIHET NË ANARKINË E LIBERALIZMIT PLURI-PAR-TITIST


MEMORANDUM – Kombeve të Bashkuara -To:United Nations!
      


MONOPOLI I VEPRIMTARISË PLURIPARTITISTE NË POLITIKËN PARAZGJEDHORE

PARTITOKRACIZMI POLITIK ME PARAVEPRIME DHE NGJYRA PLURIPARTITISTE

Edhe pas 70 viteve nga gjenocidi grek ndajë popullatës çame, Greqia akoma i shkel Konventat

Maqedonia moniste është shtet në shkallën më të lartë, sepse është shtet në luftë me nënshtetasit e vet!

Indiferentizmi institucional ndaj vrasjes së emigrantëve shqiptar në Greqi
Etj

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)