Vjen paralajmërimi i frikshëm nga Komiteti Ndërkombëtar i Shpëtimit: – Nëse nuk merren masa, do të infektohen…

Komiteti Ndërkombëtar i Shpëtimit ka paralajmëruar se një miliard persona mund të infektohen nga koronavirusi në të gjithë botën nëse vendeve të “cënueshme” nuk u jepet ndihmë urgjente për SARS-CoV -2(COVID-19)Thuhet se “vendet e brishta” si Afganistani dhe Siria kanë nevojë për financim urgjent në mënyrë që të shmanget një epidemi e përmasave të mëdha  nga SARS-CoV -2(COVID-19) .

Gjithashtu paralajmërohet se mbetet shumë pak kohë për të bërë gati një përgjigje të mirë e të fortë ndaj situatës.

Në raportin e përgatitur nga KNSH, i cili bazohet në modelet dhe të dhënat të ofruara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë
(WHO-OBSH)  dhe Imperial College London, vlerësohet se virusi korona SARS-CoV -2(COVID-19) mund të infektojë deri mes 500 milion deri në miliardë persona në të gjithë globin.

Gjithashtu parashikohet se si pasojë e SARS-CoV -2(COVID-19)
mund të kemi më shumë se 3 milionë vdekje në të gjithë globin.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)