Ajo "hurmë" Arabie !... (poezi) NJË NGA MREKULLITË POETIKE TE PËRPARIM HYSIT! LËNG LIRIK, UJVARË PRËPARIMJANE!‏

Ajo  "hurmë" Arabie !...

                                     
(poezi)Nga    Përparim   Hysi


Pashë një "hurmë" Arabie... më mirë mos e kisha parë?!
Një"prodhim si jashtë serie",thashë mos qe veç përrallë.
Sepse ngriva,u shashtisa,sikur mbeta unë pa gojë
Në këtë moshë ja që kandisa,sa të skuqesha unë me bojë.Sytë si thëngjij të ndezur seç i nguli përmbi mua
Goja-trëndafil i çelur;fare e humba,pothua...
Qe e bukur si përrallë,sa e fisme,elegante
Unë kot që qeshë i gjallë?!Opopo se sa sharmante!


Kund s'kam parë një të tillë,ku më doli mua në rrugë
Tash unë jam si xhind i pirë,mu në shprit m'u bë një"xhungë"
Atë "hurmë" Arabie nuk e pashë,por dhe e "hëngra"
Sado që qe "jashtë serie",jam "sojli" për "punë të rënda"


Tash kujtoi çastin e bukur,edhe mbushem plot e plot
Dihet që jam dhe turbull,s'di ku është "hurma" sot
Ajo "hurmë" Arabie(vallë a ka  nga ajo më ëmbël?!")
Më bie çaste lumturie,në këtë moshë,për mua,"shëmër..."


                       16 maj    2011

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)