Analize e shkelqyer mbi premisa te verteta.
Nga   Prof.Dr.Vedat Shehu

Për analizën e Mergim Korçës

Mergim Korca, me shume se ia hoqi masken nje predikuesi te kuqezimit bolshevik, me fakte, premisa dhe arsyetim mbi bazen e logjikes shkencore, ka vene me shpatulla per muri te gjithe ideologet antikombetar qe perpiqen te mohojne te vertetat e ngjarjeve historike. Keto te verteta, te veshura, jo aq, me llafet e Enver Hoxhes, se sa me gjakun e viktimave te Tij. Ideologet , apo polit-ideologet, qe sot maskohen me Luften Kunder Okupatorit, kane marre revansh ne vazhden e perpjekjeve per mohimin apo zbutjen e krimeve te Enver Hoxhes, duke hymnezuar shpifjet e Tij kunder kolloseve te Shqiptarise. Disa prej tyre jane vet te ushqyer me ndjenja tee terrorizmit bolshevik, te tjeret jane verbuar nga preopagabda neoenveriste per disa ane pozitve te socializmit te pretenduar dhe te minuar nga vet Enveri. Enveri vrau apo asgjesoi jo vetem kolloset e inteligjences shqiptare, por edhe shoket e Tij te shquar. Enverit , nje ish student dhe nepunes deshtak, i benin hije, e erresonin komplet te diturit e Kombit dh te Partise se Tij. Dihet, tashme, se si u montua, ky deshtak me ndjenjasadiste, ne ballin e Luftes Clirimtare dhe ne krye te Shqiperise. Servilet e sotem te diktatorit sadisti Enver Hoxha jane zbatues modern te mohimit te ceshtjes kombetare te nxitur nga nacionalizmi shoven antishqiptar.
Nje sqarim: Konferenca e Pezes u mbeshtet dhe u udhehoq nga atdhetare te vertete, nga ata, qe Enver Hoxha i quajti tradhetare. Konferenca u uzurpua nga klika e Enver Hoxhes qe manipulohej prej Jugosllaveve. Kapeless se Ushtrise (te Abaz Kupit, Myslym Pezes, etj) te dale nga Peza iu hoq shqiponja kombetare dhe iu vu ylli bolshevik i ushtrise se kuqe-bolshevike. Paskal Milon e ka pare historia, se po t’a kish pare ky Historine do te gjente vazhdimisht te shkruar theniene Enver Hoxhes “Merite e Partise Komuniste (sot Parti e Punes) ishte qe Luften Nacional Clirimtare e Ktheu ne lufte klasash derjte Revolucionit popullor me prirje socialiste”. Ky citate flete qarte se Partia Komuniste, pasi uzurpoi uddheheqjen e Pezes, dmth Bashkimin Kombetar dhe Ushtrine Kombetare e beri ushtri te kuqe bolshevike, nisi (bile e shpalli) luften civile (vllavrases). Enver Hoxha, diktator, uzurpoi edhe Partine dhe, pasi gjakderdhjen kriminale e legalizoi si politike lufte me te keqen, zbatoiterrorizmin bolshevik ala-Enver, brenda popullit dhe brenda vet-vetes. Ngordhi Enveri, ngordhi Patia e Tij dhe u ngjalle lugat tek psalltet e mashtrimit modern.
Vedat Shehu


Z. Flori Bruqi,
Po ju percjell, per klikim, nje koment timin mbi analizen e Metrgim Canos te publikuar nga Ajet Nuro.
Falnderime
Vedat Shehu
 


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)