Misionarja e dashurisë botërorer-Nëna Terezë shqiptare

Nёnë Tereza iu përkushtua si askush tjetёr dashurisë pёr tё afёrminNё Kalkutё ajo u mor me mё tё varfёrit e tё varfёrve, me tё sёmurët nga lebraAjo nderohet nga njerёzit anembanё botёs. Pёr shumё vetë, ajo është njё shenjtore moderne: "The Saint of the Gutters". Angazhimi i saj pёr dinjitetin njerёzor u nderua nё vitin1979 me Çmimin Nobel pёr Paqe. Ndёrsa kritika e saj radikale kundёr çdo forme tё abortit e bёri atё edhe person tё kontestueshёmUrdhëri i themeluar nga Nёna Terezё"Misionaret e Dashurisёpёrfaqёsohet nё shumё vende tё botёs.Jeta dhe vepraNjё biografi e shkurtёr pёrshkruan stacionet kryesore nё jetёn e Nёnё Terezёs.
Citate dhe fjalimePёrveç fjalimit me rastin e pranimit tё Çmimit Nobel dhe citateve tё shkurta, nё kёtё faqe mund tё gjeni edhe njё pёrmbledhje me lutje.
SfondVarfёria nё Kalkutё është sfondi i veprёs sё Nёnё Terezёs.
MaterialeNekrologji dhe raporte shtypi pas vdekjes sё Nёnё Terezёs nё vitin 1997sqarojnё rёndёsinё e saj.
Linklista: Për të lehtësuar kërkimin në internet, nё kёtё faqe pёrshkruhen burime tё ndryshme informative nё internet mbi Nёnё Terezёn.
Citat
"Ajo nxit paqen nё mёnyrёn mё rrёnjёsore, nëpёrmjet pёrforёcimit tё patjetёrsimit tё dinjitetit njerёzor." [John Sannes, fjalimi Nobel1979]

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)