POEZI NGA TINI QERRAGJIJA -OLIMPET DIELLORE!

Foto

Jetës

Jeta,
një rrjedhë e trashëguar formash,
lutet në ato gravitete
devocionesh,
mes dhimbjeve të lëçitura,
në banketet e shpëtimit,

Ku alternativat varen në kordonet
e tejdukshme të iluzioneve,

Ku fajet u shesin mirazheve
pasqyrimin e vërtetësisë,

Ku uria ngop bordelet,
duke kafshuar simetritë e shpirtit;

Ku gijotinat ngecin,
mbi idetë e zbathura të përparimit,

Ku perëndorët çiftëzohen
me politikën e arnuar pushtetesh,

Ku meritat mbarsen,
në mbështjella vemjesh,

Ku dashuritë binjakëzohen
me degëzimet siamesë të çudive,

Ku faljet internojnë të pafetë,
në ato brigje monoteiste…

Aty, ku
hapat e rritur shkallëzimesh,
ndalojnë pragjesh,
duke mundur metamorfozat
abstrakte të frikës…

Sonate feshferimash
Një ditë
Mbi ato dualizma fëshferimash
Do të përqafojë lotet e virgjëra të ajrit
Qe te pa prekura nga eliziret e mëkatit
Derdhen ne rrahjet e rrezatimit
Aty do të shpërngulem
mes viganeve
Qe te trullosur nga lajkat e kohës
Arratisen ne guacat gjugje te
Vetëvetës
Me ty do të jam aty
Miku im
Si një tingull qe ngacmon
kufijt e përgjumur
Nga bëlbëzimet universale
Përtej ajzbergëve
Pa skaj
Te dëshirave qumështore

Unë dhe vjeshta
Ne at sinfoni qukitjesh
Kur mërgojn cicërimat e shpirtrave
Përtej harqeve rinore
Plot petale fotosintezash
Aty ku dielli ikën mes meridianesh
Duke përplasur
Krahet ngjyrë ari
Unë dhe vjeshta
Një dimension i zverdhur gjelozie
Trazojmë këmbanat qe me rrallë
jehojnë serenatat  
Me plotë  thërrime lutjesh
Qe piqen në zjarrët bubulake
Ku gjarpërushem ato  shuhën
Ne largesitë plot lëvozhga ngricash
Aty ku dimri rilind përseri

Olimpet diellore të mëngjeseve
Mengjeset derdhin vesen mbi petale
Vjollcë
ËmbËlsisht,,,,
Duke bekuar dritËn qe lutet përtej
Flatrave te tejdukshme
Te atij shikimi
Që pushton  Olimpet diellore
Ku paradokset
Perendi me spektra dyshimesh
Luajn me këndet plot psheretima
amanetesh
Mes urave të thepisura nga dëshirat
E zhvarrosura përtej kulteve
Të kujtesës
Mengjeset derdhin vesen mbi petale
Vjollcë
Përtej bestytnive të fjetura në gërmadhat
E të vërtetes

Titina Kalej (titina595@gmail.com)
Tini Qerragjija ,ka lindur në Shkodër  më 1 shtator 1974  , ka të kryer universitetin "Luigj Gurakuqi"Në Shkodër  ...


Aktualisht ajo punon dhe vepron në Itali .Qe e vogël  ajo ka pasur pasjon poezinë.Bota e sajë është ndryshe nga moshataret e sajë.Për atë parësore ishin librat dhe autorëtklasik si Viktor Hygo,Kamy,Kafka,Gibran etj.,ndërsa prej atyre shqiptar Ismail Kadare,Dritero Agolli,Mimoza   Ahmeti, e shumë të tjerë... 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)