Test nga gjuha dhe letersia shqipe

 
Gjuhë Shqipe dhe Letërsi -Test (PYTJE DHE PËRGJIGJE)
Këtu kemi pytje dhe përgjigje nga gjuha shqipe dhe letërsia(shqipe dhe botërore),për secilën përgjigje klikoni mbi pytje dhe hapet përgjigja përkatëse.Do të shtohen vazhdimisht pytje dhe përgjigje kështuqë na vizitoni prap
 
Sa lloje të intonacionit kemiÇka studion fonetikaPse ka rëndësi studimi dhe njohja e fonetikësKur kemi të bëjmë me diftongjeÇka quajmë asimilimÇka quajmë disimilim Çka është metatezaKush e shkroi veprën '' Kush e solli Doruntinën ''Kush e shkroi veprën Shekullimi imKush e shkroi veprën '' Komisari Memo ''Kush e shkroi veprën '' Ura me tri harqe ''Kush e shkroi veprën '' Motive me diell''Kush e shkroi veprën '' Dimri i madh''Kush e shkroi veprën '' Qyteti pa Reklama ''Kush e shkroi veprën '' Panairi i kufomave ''Kush e shkroi veprën ''Gazetari, Mbreti e Uria''Kush e shkroi veprën DasmaKush e shkroi veprën ''Doktor Gjilpëra''Kush e shkroi veprën '' Darka e gabuar ''Kush e shkroi veprën '' Një pamje tjetër ''Kush e shkroi veprën Përse mendohen këto maleVeprën “Mesditë” e shkroiVeprën “Vjen njeriu i qeshur” e shkroiVeprën “Në rrugë dola” e shkroiVeprën “Fjala gdhend gurin” e shkroiKush e shkroi veprën princesha ArgjiroVeprën “Komisari Memo” e shkroiVeprën “Mosha e bardhë” e shkroiVeprën Dr.Gjilpëra e shkroiVeprën “Abetarja e shkronjëtorja” e shkroiVeprën Andrra e jetës e shkroiVeprën Shqipëria ç'ka qënë,ç'është dhe ç'do të bëhet e shkroiVeprën “Trëndafili në gotë” e shkroiKush e shkroi veprën '' E di një fjalë prej guri ''Kush e shkroi veprën Frymëzime djaloshareKush e shkroi veprën ''Endërrime''Kush e shkroi veprën ''Luli i vocërr''Kush e shkroi veprën '' Prilli i thyer ''Romanin Kronikë në Gur e shkroiKomedinë katërmbëdhjetë vjeç dhëndërr e shkroiDramën “Besa” e shkroi
e
 
Kush e shkroi veprën Lumi i vdekur Kush e shkroi veprën fjalët e qiriritKush e shkroi veprën ''Poema e Mjerimit''Kur u botua romani ''Gjenerali i ushtrise se vdekur''Me çka mbaron fjalia thirrmore Çka vihet në fund të fjalisë dëshiroreMe çka mbaron fjalia nxitëseMe çka mbaron fjalia pyetëseMe çka mbaron fjalia dëftoreÇka janë prapashtesatÇka janë parashtesatKu vendoset prapashtesaKu vendoset parashtesaÇka quajmë rrënjëCili lumë i ndan dy dialektet e shqipesÇka është theksi i fjalisëCili është romani i parë në gjuhen shqipeSa lakime ka emriCilat janë kategoritë gramatikore të foljesCilat janë shkallët e ndajfoljesCilat janë pjesët e ligjeratës Cilat janë veprat e Sami Frashërit Cilët / Cilat janë lidhëzat shtuese Cilët / Cilat janë lidhëzat krahasore Cilët / Cilat janë lidhëzat vendore Cilat janë bashkëtingelloret e gjuhës shqipe Cilat janë veprat letrare të Dritëro AgollitCilat janë veprat e Naim Frashërit Cilat janë rasat e emrit Cilët / Cilat janë lidhëzat kohore Cilat janë zanoret e gjuhës shqipe Cilat janë veprat e Ali Podrimja Cilat janë gjymtyrët kryesore të fjalisëCilët / Cilat janë lidhëzat kundërshtuese Cilët / Cilat janë lidhëzat shkakore Cilët janë përemrat e pacaktuar Cilat janë mënyrat e foljes Cilat janë format e pashtjelluara të foljes Çka emërton kallëzuesiKu dhe kur u hap shkolla e parëÇka janë foljet e rregulltaKush quhen tingujÇ'është poezia patriotikeCilat janë llojet e ndajfoljesÇka është përemriÇka është vargu

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)