Deputeti i LDK-së Armend Zemaj nga Strellci : Vendimi në kundërshtim me të drejtat dhe liritë themelore të njeriut

Deputeti Zemaj: Vendimi në kundërshtim me të drejtat dhe liritë themelore të njeriut
Deputeti i Kosovës, Armend Zemaj thotë se, vendimi i Gjykatës Kushtetuese që legjitom bartjen e pronave të ndërmarrjeve "Iliria" dhe "Apiko" në pronësi të Manastirit të Deçanit, pikërisht është një vendim i cili bie në kundërshtim me të drejtat dhe liritë themelore të njeriut.
“Legjitimimi i vendime të padrejta që kanë ndodhe në 100 vjeçarin e kaluar në dëmtim të pronave të shqiptarëve është jo i drejtë dhe krijon precedent të rrezikshëm në shumë raste tjera. Edhe pse ligjërisht jemi të hendikepuar të komentojmë vendimet e Gjykatës Kushtetuese personalisht mendoj se ky vendim nuk është ne harmoni me të drejtat elementare. Ftoj për qetësi publike dhe mbi të gjitha ftoj institucionet vendimmarrëse të shqyrtojnë sa më shpejt mundësin e korrigjimit të shumë padrejtësive që ka ndërmarrë pushtuesi ne disfavor të interesave të përgjithshme të qytetarëve shqiptar të Kosovës.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)