Vendimi për pronat/ Shpërthen me mllef Çun Lajçi, mallkon Presidentin e Kryeministrin

Vendimi për pronat/ Shpërthen me mllef Çun Lajçi,  mallkon Presidentin e Kryeministrin
Z.President e z. Kryeministër
Për Rugovën that se nuk kan fletë Kadastrale dhe se kufini ka qenë gjithmonë të Kuqishta,
Po për tokat në zemër të Deçanit ku kurrë s’kishte kufi dhe ku kurrë Serbia as Jugosllavia nuk ua muer shqiptarve me ia falë Kishës – si doli që ato t’ia falni sot Manastirit të Deçanit. Pse nuk kerkuet ‘kadastralet’ siç kerkuet tek ne?
A jemi shtet i lirë e sovran apo “sovrane” jan vetem kokat tuaja, he mbetshi pa to, po si falen tokat kaq leht!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)