ESAT LOSHAJ : BASHKPUNIMI I SHKRIMTARVE TE PEJES , ME ATA TE SHKODRES DHE KOPLIKUT , DOMOSDOSHMERI PER KULTUREN TONE TE PERBASHKET …


I ndodhur në Shkoder mysafir tek disa miq të tij , në një dasem shkodrane, poeti I njohur Kosovar, njëkosisht kryetar I Shoqates së Shkrimtarve të qytetit te Pejes, z, Esat Loshaj.E kishte të veshtirë per të larguar pa i takuar me koleget e tij shkrimtar të Shkodres.


Ndaj teksa është ndalur në “tavolinen” e mjeshtrit të madhe Fadil Kraja , dhe ka biseduar këndëshem me dramaturgun Kraja, Esat Loshaj ka dhënë një prononcim edhe per revisten “Fjala”.- Shoqata e shkrimtarve tëqytetit Pejë ka në gjirin e saj rreth 6o antarë, poet e shkrimtar nga më brilantet e Kosoves.


Kemi dy veprimtari kryesore , mbarëkombretare që I organizojmë çdo vit, e para ne vërë , gjatë muajt korrik është takimi I poetve Kombetar,dhe e dyta” Flaka e Janarit” qëorganizohet diku në mes të këtij muaj.Ndaj duke u ndodhur në Shkoder po realizoj kontaktet per te patur mundesi ftgese edhe per poetet e këtij qyteti, pasi mësova se prej disa vitesh funksionon edhe shoqata e shkrimtarve të Shkodres. Po keshtu dedhe me shoqaten kulturore artistike “Sali Mani “Koplik , dhe me konkretisht me departamentin e shkrimtarve dhe poetve, të këtij qyteti, tashmë po hidhen hapast e pare të bashkpunimit me shkrtimtaret e qytetit të Pejes. Eshtë ky në terësinë e vetë mendimi dhe prononcimi I kryetarit të shkrimtarve të Pejes Esat Loshaj.
Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)