Isabelle Arnal prokurorja që kërkonte arrestimin e Limajt, me ose pa prova

Kjo ishte prokurorja që kërkonte arrestimin e Limajt, me ose pa prova

Në gjykimin e zëvendëskryeministrit Fatmir Limaj dhe të tjerëve në procesin e njohur si Rasti i MTPT ka dëshmuar një rreshtere e Policisë, e specializuar për krim të organizuar, e cila tha se ka dëgjuar thashetheme se ish-udhëheqësja e Prokurorisë Speciale të Kosovës ka kërkuar nga ekipi që të “kapin Limajn, me prova apo pa prova”.

Marina Tojvenen pas një kohe që kishte hyrë në EULEX u bë hetuesja kryesore në rastin e Limajt dhe të tjerëve.


Gjatë asaj kohe udhëheqëse e PSRK-së kishte qenë Isabelle Arnal, për të cilën Tojvenen tha se nuk ka pasur reputacion të mirë dhe se “ka dëgjuar për temperamentin e saj”.

“Kam dëgjuar, ne nuk kemi pasë të drejtë të hyjmë në zyrën e saj sepse nuk kemi pasë vlerë të lartë për të. Ka pasë fjalë të ndryshme mirëpo të gjithë kanë thënë që ajo ishte ‘bitch’”, tha Tojvenen.

Sipas të akuzuarit Limaj, kishte qenë pikërisht Isabelle Arnal ajo e cila ka urdhëruar që ai të “kapej”, me apo pa prova dhe kjo gjë sipas Limajt është dëshmuar nga hetuesi i IT-së në EULEX.

“Ajo ka thënë para një ekipe se me prova ose pa prova Fatmir Limajn e du në burg”, ishin fjalët e cituara të Isabelle Arnald nga Limaj, raporton Kallxo.com.

E pyetur nga Limaj se a ka dëgjuar ndonjëherë për këto fjalë, dëshmitarja tha se i ka dëgjuar si thashetheme të bartura “gojë më gojë”.

“Po unë nuk e kam dëgjuar ta ketë thënë këtë, kam dëgjuar që shumë kolegë të mi nuk ishin të kënaqur me sjelljen e Isabelle Arnald dhe nuk më kujtohet kush ka thënë, por më kujtohet që dikush ka thënë që e ka thënë në prani të tjerëve por saktësisht se kush e ka thënë nuk mund të them”, është përgjigjur dëshmitarja.

Para se Limaj të merrte fjalën, prokurori Charles Hardaway pyeti ish-udhëheqësen e hetuesve edhe për hetuesin Troy Wilkinson, për të cilin Limaj pretendon se ka vërtetuar se Arnald ka kërkKuar kapjen e tij.

“A të kujtohet nëse Troy Wilkinsonit që atij i është thënë dikush nga PSRK- ja që të kapë Fatmir Limajn?”, ishte pyetja e prokurorit drejtuar dëshmitares.

“Nuk e kam dëgju këtë nga Wilkinson, por e kam dëgju këtë në përgjithësi si thashetheme”, theksoi dëshmitarja.

Më pas, Hardaway e pyeti dëshmitaren se nëse i kujtohet që Wilkinson i është bashkangjitur mbrojtjes, dëshmitarja tha se nuk i kujtohet kjo gjë.

KALLXO.com ka raportuar edhe nga pjesa e parë e seancës së sotme gjatë të cilës dëshmoi Marija Tojvenen, e cila pritet të vazhdojë dëshminë edhe nesër, kur do të merret në pyetje nga mbrojtja.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)